Väder Lidingö

Lidingö onsdag 8 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Överenskommelse träffad om Lidingö Hospice

tisdag 27 mars 2012 17:31

Lidingö stad, Stockholms läns landsting och Förenade Care AB har träffat en överenskommelse om Lidingö Hospice, det särskilda boendet för personer i livets slutskede. Överenskommelsen innebär förstärkt läkarbemanning med anpassad vård och omsorg i livets slutskede, så kallad palliativ vård.

Landstinget kommer nu att betala för en läkare från Förenade Care AB med specialinriktning på palliativ vård minst två dagar i veckan. Dessutom ska läkare vara tillgänglig övriga tider, vid behov. Detta innebär en utökad läkarbemanning i jämförelse med tidigare, till de nio vårdplatserna på Lidingö Hospice.

Enligt ett pressmeddelande reglerar även överenskommelsen det övriga vårdteamet kring individen, med sjuksköterskebemanning dygnet runt, undersköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut och kurator. Personalen ska även ges kontinuerlig fortbildning inom palliativ omvårdnad.

Vården på Lidingö Hospice ska utvecklas bland annat med hjälp av resultat från Svenska Palliativregistret, där Lidingö Hospice ska vara registrerad som en egen enhet.

Avtalet gäller i tre år från den 16 april 2012 till den 15 april 2015. En gemensam utvärdering av projektet ska ske under hösten 2014.

Åsikterna om inriktningen för Lidingö Hospice har under åren präglats av politisk oenighet och olika intressegruppers skiftande uppfattningar. Vid valet 2010 verkade dock alla partier eniga om att hospice verksamhet skulle fortsätta, se länkarna nedan.

– Det här är ett helt unikt avtal i vårt län och en stor framgång för våra medborgare på Lidingö som får ett ordentligt hospice i den egna kommunen, säger Jessica Nyberg (KD), kommunalråd och ordförande i äldre- och handikappnämnden.
Den som vill fördjupa sig i debatten och begreppet palliativ vård får här några länkar att läsa på. Några av länkarna leder vidare till andra.
Lidingösidan 28 februari 2011.
Lidingösidan 23 mars 2011.
Lidingösidan 24 mars 2011.
Lidingösidan 12 december 2011.
Lidingösidan 8 mars 2012.

Dela Överenskommelse träffad om Lidingö Hospice

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google