Väder Lidingö

Lidingö fredag 30 juli 2021 v. 30

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Paul Lindquist lämnar politiken efter 16 år

fredag 20 oktober 2017 17:39

TILL NÄRINGSLIVET. Uppdaterad. Paul Lindquist (M), som nu är fastighets- och investeringslandstingsråd i Stockholms läns landsting, har beslutat sig för att lämna politiken efter det kommande valet. Han ställer inte upp för omval nästa höst. Under tolv år, mellan 2002 och 2014, var han kommunstyrelsens ordförande på Lidingö.

Paul Lindquist i talarstolen i Lidingö stadshus sessionssal. ArkivbildPaul Lindquist i talarstolen i Lidingö stadshus sessionssal. Arkivbild

- Efter 16 år som politiker vill jag nu återgå till näringslivet och då valsedlarna över kandidater inom kort ska fastställas vill jag redan nu ge besked att jag inte kandiderar för ytterligare en mandatperiod, säger Paul Lindquist i ett pressmeddelande.

- Det har varit otroligt givande att på ledande positioner få vara med och utveckla samhället till det bättre. Under de här åren har jag bland annat infört valfrihetsreformer inom äldreomsorgen, tagit beslut om byggandet av den nya stadsdelen Dalénum på Lidingö, sänkt skatt och nu senast styrt upp landstingets fastighetsbolag Locums olika investeringsprojekt i miljardklassen, säger Paul Lindquist.

I ett brev till sina partikamrater tackar han alla och säger att det varit en förmån att få arbeta ihop med dem. "Tillsammans har vi kampanjat för frihetens idéer och fattat kloka beslut som har gjort Lidingö och länet bättre".

Uppdaterad. På Lidingösidans fråga om Paul Lindquist har några tentakler ute för att hitta ett nytt arbete svarar han:

- Nej jag har inte något nytt arbete på gång än, men det är ett år kvar på mandatperioden så det finns gott om tid. För övrigt är jag tjänstledig från Ericsson, så det förefaller naturligt att ta en diskussion med dem framöver.

Dela Paul Lindquist lämnar politiken efter 16 år

Kommentarer

Anders Odéen 2017-10-21 13:25

Tack för allt Paul... Sen tycker jag att det är hög tid att släppa ordet "lilla" och använda det mer relevanta "Nya" när det gäller kommande bron. Den vi i dag kör på är 46 år gammal... Ska vi säga så!

Lars H Ericsson, ordf. i Lidingöpartiet 2017-10-21 00:06

Lycka till Paul i ditt nya värv!

Vi har inte alltid varit överens om allt (vilka är det?), men du förde förhandlingarna om Lidingöbanans upprustning i hamn och bäddade för den nya Lilla Lidingöbron, som börjar byggas inom kort - och med dubbla spår! Stort tack för det!

Anders Wennberg 2017-10-20 21:42

Lycka till Paul i det privata näringslivet med många nya spännande utmaningar

Erik Larsson 2017-10-20 20:45

Paul hade haft lysande framgångar inom landstinget. Exempel borra i avtalen kring nya Karolinska som är dyrare och dyrare. Sorgligt att han slutar.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google