Väder Lidingö

Lidingö söndag 5 april 2020 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Rekordkort svar i kommunfullmäktige

tisdag 27 augusti 2013 21:49

Anna Stenson (MP) fick ett rekordkort men positivt svar av kommunalrådet. Arkivbild

Anna Stenson (MP) fick ett rekordkort men positivt svar av kommunalrådet. Arkivbild

Vid Lidingö kommunfullmäktiges möte igår inledde man med några muntliga frågor. Egentligen krävdes inga skriftliga svar, men kommunalrådet Paul Lindquist (M) hade ändå i förväg skrivit ned, och offentliggjort, de svar han tänkte lämna. Ett var rekordkort.

Den första frågan kom från Anna Stenson (MP) och löd: Fortskrider arbetet för att kunna använda en del av fastigheten Förrådet 5 (tidigare det så kallade Stockbyförrådet) till ny återvinningscentral?

Efter att Stenson i talarstolen tackat för svaret var det Lindquists tur att säga något. Men han hänvisade istället till sitt skrivna svar som löd: “Ja”.

Den andra frågan kom också från en miljöpartist, Mostafa Ghazal , som frågat Paul Lindquist: Har Lidingö stad tagit emot flyktingar under 2013 i den omfattning som avtalet med Länsstyrelsen anger?

Svaret var: Vi har, till juni månad, tagit emot 32 av de avtalade 40 flyktingarna, så det finns goda förutsättningar att kunna hålla årets avtal. Vi arbetar också på att få fram fler lägenheter.

Carl-Johan Gestrup (M) frågade angående planeringen av Lidingö centrum och sa att det var viktigt att vi inte glömmer bort utvecklingen av våra mindre stadsdelscentra.

Paul Lindquist, som även fått denna fråga att besvara, betonade att även om Lidingö är så tättbebyggt så har vi kvar ett antal stadsdelscentra. Det är viktigt att betona den strukturen för det innebär en bra service för lidingöborna. Vi har särskilt pekat ut Rudboda, Näset, Larsberg, Baggeby, Bodal, Högsätra och Brevik som viktiga områden.

Dela Rekordkort svar i kommunfullmäktige

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google