Väder Lidingö

Lidingö tisdag 2 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Rudbodapaviljongernas placering nu godkänd

onsdag 21 mars 2012 00:01

Ungefär i fonden kommer de de tillfälliga  skolpaviljongerna att ligga. Till höger några av husen på Yxvägen.

Ungefär i fonden kommer de de tillfälliga skolpaviljongerna att ligga. Till höger några av husen på Yxvägen.

Var de tillfälliga paviljongerna ska placeras när Rodboda skola byggs om från hösten 2012 har det funnits minst två uppfattningar om. Lidingösidan har tidigare skrivit om detta, senast den 24 februari 2012.

Några av dem som bor närmast skolan har överklagat placeringen men sagt sig kunna acceptera arrangemanget om “trafikfrågan” lösas. De flesta föräldrar till de över 350 skolbarnen lämnar och hämtar numera sina barn vid skolan med bil och när paviljongerna nu hamnar nära Yxvägen och Yxstigen frukar de boende trafikkaos morgon och eftermiddag under de kommande tre åren.

Länsstyrelsen i Stockholm har nu avgjort ärendet. Med den lakoniska texten “Länsstyrelsen avslår överklagandena. Yrkandena om inhibition föranleder ingen åtgärd” är den planerade placeringen av paviljonerna godkänd.

Länsstyrelsen hänvisar i sitt beslut till att Lidingö stad uppmärksammat trafiksituationen och att tekniska kontoret arbetar med en trafikutredning. Samtidigt säger man att vid en avvägning mellan de allmänna och enskilda intressena i ärendet så väger de allmänna (att tillåta placeringen av paviljonerna på den föreslagna platsen) tyngre. Tiden det handlar om är ju också begränsad till tre år.

Dela Rudbodapaviljongernas placering nu godkänd

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google