Väder Lidingö

Lidingö söndag 5 april 2020 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

S: Bygg ny bro

tisdag 23 oktober 2012 12:27

Inför tekniska nämnden och kommunstyrelsens sammanträden idag och imorgon har Socialdemokraterna i Lidingö tagit ställning i brofrågan.
– Vi förordar att man bygger en ny bro. Vi anser att det är mest ekonomiskt och bäst för framtiden, säger partiet i ett pressmeddelande.

En ny bro behövs för att klara de behov som finns vad gäller gång-, cykel- och kollektivtrafik (spårbunden såväl som bussar). Den nya bron får inte omöjliggöra dubbelspår eller tunnelbana i framtiden. Den bör också kunna fungera som reserv om bilbron blir utslagen. Planeringen för den nya bron bör integreras med det samlade planarbetet för Torsviksområdet. Vi ser fram emot diskussioner och beslut om hur en ny bro ska se ut.

– Oavsett statusen på den gamla bron behövs en bro med större kapacitet för de olika trafikantgrupperna, säger Mårten Dahlberg, ordförande i Lidingö Socialdemokrater i pressmeddelandet. Det är viktigt att den nya bron planeras långsiktigt och på ett sådant sätt att man inte låser fast sig i en lösning som snabbt blir omodern.

Dela S: Bygg ny bro

Kommentarer

Käppala-cyklisten 2012-10-23 18:43

Helt rätt!

Att fortsätta att lappa och laga den gamla bron hade varit ekonomiskt vansinne på längre sikt. Nostalgi kan ha sin plats, men inte när det handlar om exempelvis kollektivtrafik.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google