Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Samlad opposition enig om samverkan med näringslivet

fredag 4 maj 2012 14:45

För ovanligheten höll Lidingö kommunfullmäktigemöte sitt senaste möte på en onsdag. Normalt är måndagar sammanträdesdag, men i onsdags den 2 maj behandlades bl.a. en motion från Socialdemokraterna om sommarjobb för gymnasieungdomar på ön.

Ett av motionens två delförslag var att Lidingö stad borde ta initiativ till ett samarbete med näringslivet på ön för att kunna erbjuda alla gymnasieungdomar möjlighet att söka och få sommarjobb. Det andra förslaget var att staden redan i sommar skulle erbjuda alla gymnasieungdomar ett tre veckors sommarjobb med avtalsenlig lön.

I motionen hänvisade Socialdemokraterna till att S-kommunerna Nynäshamn och Sigtuna i år, tillsammans med det lokala näringslivet, erbjuder sommarjobb till sina ungdomar.

När det gällde att ge alla gymnasieungdomar en garanterad treveckorsanställning hade alla, utom Socialdemokraterna, samma negativa inställning.

Däremot var Lidingös fyra oppositionspartier överens om motionens andra delförslag – att staden tar initiativ till ett samarbete med näringslivet på ön för att i framtiden kunna erbjuda alla gymnasieungdomar sommarjobb.

Efter en halvtimmes debatt avslogs motionen, för antingen antar man hela motionen, eller så avslår man den.

Dela Samlad opposition enig om samverkan med näringslivet

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google