Väder Lidingö

Lidingö tisdag 24 november 2020 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Jennie Lindahl 9 okt 08:17 om Finns det endast 57 hjärtstartare på Lidingö?

SD: Detta är ett hafsverk

tisdag 14 juli 2015 00:01

Beslutet från Transportstyrelsen att det blir trängselskatt från 7 september för bilister från och till Lidingö, som ska hämta upp personer vid Ropsten, har mött skarpa reaktioner. Därför har Lidingösidan ställt tre frågor till representanter för Lidingös nio politiska partier. Svaren publiceras i den ordning de kommer. Det sjätte svaret kommer från Sverigedemokraternas gruppledare Joachim Hägg.

Fråga 1. När fick du reda på vad förändringen skulle innebära vad gäller just hämtning och lämning vid Ropsten?
Svar: Inte för så länge sedan faktiskt. Jag tror jag läste det första gången på Lidingösidan för någon månad sedan.

Fråga 2. Anser du att den kommande förändringen är bra eller dålig för Lidingö?
Svar: Det är en rad frågor som rör trafiken efter bron på Ropsten-sidan som går emot oss lidingöbor. Vi riskerar förlora vår infartsparkering och höjda parkeringsavgifter samt trängselskatt på toppen av det, vilket gör att vi inte har något att glädjas över just nu. Det känns lite som om Destination Gotland har sin avgångshamn i Visby men Nynäshamn och Oskarshamn plötsligt skulle ta bort sina ankomsthamnar på fastlandet. Den kommande förändringen är rent ut sagt urdålig och inte konstruktiv alls!

Fråga 3. Kommer du/ditt parti att agera på något sätt i samband med förändringen - antingen genom att försöka få en förändring eller genom att gå ut och förklara för lidingöborna att förändringen är rimlig?
Svar: Vi utgår från att ingen lidingöbo kan tycka att detta är rimligt och det gör att vi driver frågan vidare. Vi kommer att diskutera detta beslut inom partiet som även innefattar SD Stockholms Län där vi gemensamt över kommungränserna kan sätta tryck på de instanser som krävs för att förändra beslutet. Men samtidigt ser jag att en bred uppslutning från alla partier på ön är en absolut nödvändighet för att vi ska kunna ta bort eller åtminstone omplacera läs-stationerna på ett för alla parter bättre sätt än det planerade. Det ska poängteras att det inte heller är rimligt för Norra Djurgårdsstaden att betala de trängselskatter som de tvingas göra idag för att kunna åka och handla mat. Ett nytt beslut som är bäst för alla berörda måste arbetas fram. Vi anser detta vara ett hafsverk.

Just nu finns 24 kommentarer på Lidingösidans artikel den 15 juni, se länk.

Dela SD: Detta är ett hafsverk

Kommentarer

Joachim Hägg 2015-07-18 01:02

Anders Jensson, ursäkta mig men för ett och ett halvt år sedan hade jag inga planer på att bli fritidspolitiker på ön. SD har inte haft någon representation att tala om innan vi kom in i fullmäktige i september 2014. Men jag lovar dig Anders att vi jobbar hårt på att få en bättre insyn på vad som händer i Lidingö. Vi håller just nu på att starta en ny kommunförening som kommer att effektivisera vårt arbete ytterligare. Röstar fler lidingöbor på oss i nästa val så får vi ännu mer att säga till om i kommunen samt att vi kommer in i nämnderna där allt händer. Jag arbetar helst proaktivt istället för reaktivt och där ligger vi efter just nu, tyvärr.

Mvh,
Joachim Hägg

Anders Jensson 2015-07-14 07:56

Beslutet om denna omläggning togs av regering och riksdag för nästan 1,5 år sedan. Märkligt att ingen av alla lokalpolitiker på Lidingö verkar ha känt till det innan de läste om det på Lidingösidan. Har inget av partierna en fungerande omvärldsbevakning? Skrämmande!

Marianne Alin 2015-07-14 02:15

Har de stängt eller finns planer på att stänga Hemköp som ligger inom området?? Sedan har de väl fritt fram till hela utbudet på Östermalm. Deras överlevnad kan inte hänga på ICA Kvantum i hamnen.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google