Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

SjöVägen ångar på

torsdag 8 december 2011 18:03

SjöVägens m/s Mysing på väg mot Larsbergs brygga. Cai Magnusson vid spakarna.

SjöVägens m/s Mysing på väg mot Larsbergs brygga. Cai Magnusson vid spakarna.

SjöVägen, pendelsbåtstrafiken mellan Nybroplan, Nacka, Lidingö och Frihamnen, väntar fortfarande på det definitiva beslutet från SL att trafiken permanentas, se Lidingösidan 11 november. I avvaktan på att trafiknämnden i Stockholms läns landsting fattar beslut så förlängs trafiken med i första hand tre månader, från den 23 december.

– Behovet av fler nya båtförbindelser är uppenbart när man betänker att vi är Nordens Venedig. Kristdemokraterna välkomnar att SL nu har förlängt pilotprojektet SjöVägen i ytterligare tre månader. Vi kommer fortsätta att arbeta för att SjöVägen permanentas och att fler pendelbåtslinjer kan utvecklas under år 2012, säger Michael Stjernström, KD:s gruppledare i trafiknämnden, Stockholms läns landsting i ett pressmeddelande.

– Kristdemokraterna är initiativtagare till att resenärer med SL:s 30-dagarskort kan resa med SjöVägen. Boende på Lidingö som ska till Nacka Strand sparar nästan 50 minuter enkel väg genom att inte behöva resa runt eller genom hela innerstaden. Att åka kollektivt på vattnet sparar både tid också miljö, säger Jessica Nyberg, KD:s kommunalråd på Lidingö.

Dela SjöVägen ångar på

Kommentarer

Tore 2011-12-09 12:16

Sjövägen behöver utökas, för att avlasta Södra Huvudleden.

Det borde vara möjligt att bygga upp upplevelsecentra i Brevik och Gåshaga, i samarbete med öns konferensgårdar och Hasseludden, med en reguljär båtlinje på sträckan.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google