Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

SlösO reagerar på arvodesförslaget

onsdag 28 november 2018 22:32

ÖVER 200 KOMMENTARER. Slöseriombudsmannen (SlösO) har nu uppmärksammat förslaget till höjda arvoden för Lidingös kommunalråd. I ett inlägg på Facebook för några timmar sedan lades en länk ut till Lidingösidan med artikeln om de höjda arvodena.

Slöseriombudsmannen konstaterar att ”kommunstyrelsens ordförande på Lidingö kommer nu ha lika hög lön som sin motsvarighet i 20 gånger större Stockholms stad.”

Kommentarerna från allmänheten är många och inte nådiga. Ett par hundra personer har efter några timmar gått in och kommenterat Slöseriombudsmannens länk. Slöseriombudsmannens facebooksida följs av drygt 94.000 personer.

Skattebetalarnas förening utser och driver Slöseriombudsmannen (Slöso) som uppmärksammar slösaktigt missbruk av skattepengar.

Text: Susann Thorngren

Dela SlösO reagerar på arvodesförslaget

Kommentarer

Kerstin Norberg 2018-11-30 09:19

Om kommunalråden hade haft det högre arvodet redan för några år sedan så kanske vi aldrig skulle ha upplevt skandalen med snabbcykelbanan på Norra Kungsvägen och cykelautostradan på Näset.

Mats-olov Schelin-Svantesson 2018-11-30 01:19

Jag, trumpetare i Sveriges Radios symfoniorkester, inser att jag med min lön bara behöver spela varannan ton men om den höjs så spelar jag fler toner o bättre! Tredje generation lidingöbo men nu tror jag faktiskt att jag vill flytta härifrån! Jisses va våra styrande skjuter sig i fötterna!

Åke Andersson 2018-11-29 19:43

Gratulerar till en riktig rivstart för Lidingös nya handlingskraftiga kommunalråd!

Bo Jarwander 2018-11-29 17:28

Nu är måttet rågat! Det är minst sagt oerhört arrogant av de utsedda kommunalråden att öka stadens kostnader med 3,5 milj för att höja sina egna löner.
Egoismen lyser oss Lidingöbor som ett hånflin i ansiktet.
Nu när det samtidigt talas om att idrottsklubbarna skall få högre hyror i de anläggningar som framför allt används för ungdomsidrott. Ett annat exempel är att IFK Friidrott skall bidra med över 30 miljoner kronor för att Lidingövallen skall rustas upp!

Ett annat exempel är Lidingö Föreningsråd, som på ideell väg, driver verksamheten i Föreningsgården utan stöd från staden för att tillgodose behovet för stadens föreningar med en mötesplats. Varje kommun med självaktning tillhandahåller någon form av föreningshus för sina kommuninvånare, men icke Lidingö.

Är det verkligen så att våra kommunalråd som styr en "ankdamm" i förhållande till Stockholms borgarråd, skall ha samma lönenivå.

Fy skäms på er politiker för ert sätt att hantera våra skattepengar.
Det kommer fler val.

Patrik Gadelius 2018-11-28 23:59

Det är kanske dags att jag höjer min lön så jag också kan fatta bättre beslut. Nej just det, jag är ju egenföretagare i privat sektor. Funkar ju inte riktigt så när man tillhör de som förser politikerna med lön. Om jag ändå kunde höjt min lön så jag kanske kunde förstå mer hur saker och ting funkar.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google