Väder Lidingö

Lidingö måndag 20 januari 2020 v. 04

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Snart dags för val

torsdag 24 augusti 2017 11:56

KYRKOVALET. Den 17 september är det dags för kyrkoval. Då får alla som är medlemmar i Svenska kyrkan, och fyllt 16 år, rösta. Det sker val på tre nivåer: till Kyrkofullmäktige som är den lokala nivån, till Stiftsfullmäktige som är den regionala nivån och till Kyrkomötet som är den nationella nivån. Kyrkofullmäktige på Lidingö har 33 ordinarie ledamöter och kyrkorådet 17 ordinarie ledamöter. Under slutet av augusti och början av september skickas röstkort och information om vallokal till alla röstberättigade. Man kan personrösta och markera upp till tre personer.

Svenska kyrkans flagga.Svenska kyrkans flagga.

I kyrkofullmäktige på Lidingö är gruppen Borgerligt alternativ störst med 17 ledamöter. Arbetarepartiet- Socialdemokraterna och Fria liberaler i Svenska kyrkan (FiSK) har vardera 6 ledamöter. Centerpartiet har 3 ledamöter och Miljöpartister i Svenska kyrkan (MiSK) 1 ledamot.

På valsedlarna till kyrkofullmäktige i Lidingö ställer Borgerligt alternativ upp med 35 kandidater, Arbetarepartiet- Socialdemokraterna med 21 kandidater, Fria liberaler i Svenska kyrkan med 13 kandidater, Centerpartiet med 11 kandidater och Miljöpartister i Svenska kyrkan med 2 kandidater.

Kyrkofullmäktige bestämmer ramarna för församlingens verksamhet, t.ex. vilken verksamhet för barn och unga som ska finnas i församlingen, eller hur kör- och konsertverksamheten ska se ut.

På denna länk kan man läsa vad huvudrepresentanterna för respektive nomineringsgrupp på Lidingö anser om församlingens arbete under de kommande fyra åren.

Dela Snart dags för val

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google