Väder Lidingö

Lidingö onsdag 21 februari 2024 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Brobeslut ligger fast

fredag 28 december 2018 14:19

Strax före jul blev det nej till Urban Nouveaus begäran om prövningstillstånd i Högsta förvaltningsdomstolen. Det innebär att Kammarrättens beslut från den 20 november i år kvarstår. För att prövningstillstånd ska beviljas behövs synnerliga skäl, t.ex. att det begåtts grova misstag eller att man förbisett viktiga faktorer. Högsta förvaltningsdomstolen anser att några sådana skäl inte föreligger.

Urban Nouveau ville bygga om Gamla Lidingöbron och göra bostäder, gångstråk och park på bron. Se Lidingösidans senaste artikel 20 december på denna länk.

Text: Susann Thorngren

Dela Brobeslut ligger fast

Kommentarer

paul matell 2019-01-07 16:08

Lars Sundberg har en poäng. Dessutom passar spårbron som en publikmagnet för "Hälsans ö". Ett gångstråk i parkmiljö på gamla spårbron ger positiva hälsoeffekter. Parken kan med fördel kompletteras med statyer från Carl Milles och andra konstnärer. Gör betydligt större avtryck jämfört med skulpturen "Till en annan värld" mitt i rondellen till Stadshuset:
https://www.lidingosidan.se/lidingo/lidingobilder-8/

Lars Sundberg 2018-12-29 06:55

Finns potential att gamla bron blir samma fadäs som med klocktornet vid norra-stations området. Först när den var riven som man kom på att det inte blev bra...

Kommentera

Fler artiklar från Stadsplanering

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google