Väder Lidingö

Lidingö söndag 29 januari 2023 v. 04

Senaste kommentaren - Se fler

Bron - Staden bjuder in

torsdag 24 november 2016 10:06

SL VÄLKOMMEN TILL LIDINGÖ. Den 11 november fick Lidingö stad svar från Trafikförvaltningen/SL angående huruvida den nya Lilla Lidingöbron skulle ha ett eller två spår. Svaret var att Trafikförvaltningen inte kunde ta ställning.

Se Lidingösidans artikel. Stadens politiska ledning gjorde då ett uttalande i vilket man sa att SL:s svar var oprecist, svävande och oacceptabelt. Man sa också att en snabb kontakt skulle tas med SL för att kräva dem på svar.

Nu är brevet till SL formulerat (den 20 november) och även publicerat på stadens hemsida. Stadsdirektör Anna Hadenius och kommunstyrelsens ordförande Anna Rheyneuclaudes Kihlman föreslår ett möte med Trafikförvaltningens ledning den 30 november klockan 11.00.

Vid det mötet vill man diskutera en tidplan för att ta ställning till behovet av dubbelspår plus den analys som SL gjort beträffande framtida kapacitetsbehov på Lidingöbanan. Staden är "i alla delar" beredd att hjälpa till för att komma fram till ett beslut och anser för sin del att det inte kan vara någon omöjlighet att svara på frågan om dubbelspår eller ej.

Dela Bron - Staden bjuder in

Kommentarer

Hans Lefvert 2016-11-28 09:35

Bygg Lidingöbanan genom Lidingö C!
Majoriteten säger att en översyn av trafikpolitiken ska göras. Vi vill att Lidingö Stad omedelbart agerar i denna fråga, som betyder mycket för Lidingöborna och näringslivet.

I Sverigeförhandlingen var man överens om detta, men fick ingen möjlighet att förhandla.

Tala med Landstinget nu om att bygga Lidingöbanan via Lidingö C med en hög bro mot Lidingö, som en del av utbyggnaden av Spårväg City i kommande budget. Projektet måste vara samhällsekonomiskt för att få finansiering och det behövs två spår på bron.

En låg bro hindrar en anslutning av Lidingö C till Lidingöbanan och direkt koppling till den regionala spårtrafiken, som Landstinget bygger och planerar. Landstingets projekt ger därför begränsad nytta på Lidingö.

Hans Lefvert
Ordf. Centrala Lidingö Villaägareförening (CLV)

Kommentera

Fler artiklar från Stadsplanering

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google