Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Centrum ska vara Centrum

söndag 1 april 2018 07:57

NYTT FÖRSLAG. Under valrörelsen 2014 pågick en het diskussion om hur hela Lidingö Centrum skulle omvandlas. Fyra år senare har ingen förändring skett, inga beslut tagits utan diskussionen verkar nu ha kallnat till ett isberg. Ett samråd har visserligen hållits och några idéskisser har visats. Men alltfler på ön har tröttnat på stilleståndet och den politiska bristen på visioner.

Nu har dock två av Lidingös politiska partier arbetat fram ett förslag som kommer väcka den slumrande diskussionen till liv igen. Under mottot "Gör Centrum till Centrum" presenterar de tankar som de tror alla kan ställa sig bakom. För, här kan man se nya lösningar och möjligheter, som de skriver i sitt pressmeddelande.

Ett centrum som är ett riktigt centrum, med nya möjligheter. Illustration: C J StrömEtt centrum som är ett riktigt centrum, med nya möjligheter. Illustration: C J Ström

"De som vill ha tunnelbana till Centrum kommer bli nöjda liksom de som vill att Lidingöbanan ska gå genom Centrum. De som vill ha en bussterminal mitt i Centrum blir glada, de som vill ha ännu fler parkeringsplatser i Centrum blir glada, de som vill ha fler bostäder eller färre i Centrum blir glada. De som vill ha fler mötesplatser i Centrum, de som vill cykla mer i Centrum, de som vill handla på Clas Ohlson i Centrum, de som vill leta efter sytillbehör i ett stort varuhus i Centrum liksom de som bara ´vill vara i Centrum´ kommer att tycka om förslaget." Förslagsställarna bygger sitt förslag på ordentliga enkäter och undersökningar.

Fram till valdagen den 9 september kommer därför öns alla invånare få se ännu mer utvecklade skisser och planer och ingen ska behöva säga "jag har inte fått någon information" för snart startar informationskampanjen "Tyck om Centrum", den största politiska kampanj Lidingö någonsin haft i samband med ett val.

Som en liten kuriositet berättas att när förslaget nyligen lämnades in till förvaltningen hördes några av tjänstemännen säga "äntligen", vilket bara kan tolkas på ett sätt.

Dela Centrum ska vara Centrum

Kommentarer

Carina Wallmark 2018-04-02 17:49

Använd inte smilies här under Kommentarer. De blir bara ett antal frågetecken.

Karin Wallgren 2018-04-02 16:04

Centrum ska förstås vara Centrum, och inget annat. Men frågan är om inte den yttre cirkeln bör vidgas lite grand med tanke på den här tydligen borttappade helikopterlandningsplatsen i cirkelns mitt. I alla fall enligt Harald när centrumfrågan sist kom på tal.

Carina Wallmark 2018-04-02 10:56

Fantastiskt att man lyckats få Primo Aprilia att åta sig uppdraget! Det tyder på stor seriositet. Bra jobbat!

Paul Matell 2018-04-02 07:42

En Tulipanros som självklart borde nomineras till stadsmiljöpriset när visionen blivit verklighet. Vilket år planeras detta eftertraktade cirkulära centrum bli genomfört?

Mikael Elofsson 2018-04-01 13:26

Äntligen! Allt åt alla!

Ryktet går att man har lyckats få den italienska stjärnarkitekten Primo Aprilia att åta sig uppdraget att förvandla centrum. Det låter nästan för bra för att vara sant...

Birgitta Olsen 2018-04-01 08:57

Låter som ett väldigt lyckat förslag ????

Kommentera

Fler artiklar från Stadsplanering

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google