Väder Lidingö

Lidingö lördag 1 april 2023 v. 13

Senaste kommentaren - Se fler

Guldplakett till nybyggda Rudboda skola

fredag 19 december 2014 22:09

I samband med fredagens avslutning och elevernas julshow i Rudboda skola, fick rektor Anna Grimlund ta emot en guldplakett, som bevis på att skolan blivit guldcertifierad som Miljöbyggnad. Hon fick även ta emot diplomet för skolans tredje plats i tävlingen om Lidingö stadsmiljöpris 2014. Diplomutdelare var kommunalrådet Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M). Guldplaketten överlämnades av avgående ordföranden för utbildningsnämnden, Torsten Engevik (FP). Tillträdande ordföranden i samma nämnd, kommunalrådet Hans Barje (M), var också med vid ceremonin.

Plakett- och diplomutdelning i Rudboda skola. Fr. Hans Barje, Torsten Engevik, Anna Grimlund och Anna Rheyneuclaudes Kihlman. Foto: Bo Vading, piqs.sePlakett- och diplomutdelning i Rudboda skola. Fr. Hans Barje, Torsten Engevik, Anna Grimlund och Anna Rheyneuclaudes Kihlman. Foto: Bo Vading, piqs.se Plaketten och diplomet. Foto: Bo Vading, piqs.sePlaketten och diplomet. Foto: Bo Vading, piqs.se

Rudboda skola invigdes vid höstterminens start i augusti i år, se länk.

Dela Guldplakett till nybyggda Rudboda skola

Kommentarer

Anders Svensson 2014-12-29 10:05

Vilka är dessa föreningar? Vet bara en inomhusidrott som behöver så stor plan.

Anders Håkansson 2014-12-20 16:14

Guld som miljöbyggnad är ett gott betyg, men att staden byggt en icke fullstor idrottshall ännu en gång är kapitalförstöring. Det är många idrottsföreningar som vill in i fullstora 20mx40m idrottshallar och nu får betala hallhyra för 18x38 hallar där de bedriver sina idrotter.
Så här har det sett ut under alla år på Lidingö (41 år är undertecknad och uppvuxen med idrotten på Lidingö) och troligen kommer det att fortsätta. Man bygger inte alls eller så byggs det en lite mindre anläggning än den som efterfrågas. Jag är övertygad om att M,KD och LP i nuvarande majoritet inte kommer få spaden i jorden de närmaste 4 åren vad gäller multihall eller simhall.
Om de mot all förmodan lyckas komma till beslut, så kommer det sannolikt bli en lite mindre simhall, en lite mindre multihall, en lite mindre bra Lidingövallen än vad allmänheten eller idrotten förväntar sig och en mindre hall för friidrotten än vad de önskar.
För så har resultatet alltid blivit i Lidingöpolitiken.

Om fyra år kommer betyget från väljarna och
om vi inte kommer framåt inom idrottspolitiken på Lidingö så får vi hoppas att väljarna ser andra alternativ än den nybildade majoriteten.

Anders Håkansson (S) Ledamot Kultur och fritidsnämnden

Anders Bergstedt 2014-12-20 09:36

Vi får verkligen hoppas att den nya skolan får ett längre liv än den som revs. Vårt eget hus är byggt 1928 och lever fortfarande gott.

Kommentera

Fler artiklar från Stadsplanering

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google