Väder Lidingö

Lidingö lördag 1 april 2023 v. 13

Senaste kommentaren - Se fler

IFK Lidingö Fotboll får ökad borgen för sitt bygge

torsdag 7 mars 2013 14:50

IFK Lidingö Fotboll ska bygga läktare och omklädningsrum på Lidingövallen, se Lidingösidan 28 februari 2012. För ett knappt år sedan gav Lidingö stad en borgen på 15 miljoner kronor så fotbollsklubben kunde få lån för finansiering av bygget.

I november 2012 kom IFK Lidingö FK och företaget Byggpartner AB överens om en totalentreprenad till fast pris på sammanlagt 14 miljoner kronor. En miljon kronor har gått till nedlagda konsultkostnader.

Nu närmar sig byggstarten och då visar det sig att nödvändiga omdragningar av spill- och dagvattenledningar, till en kostnad av cirka en miljon kronor, inte räknats med när man först begärde borgen. Därför har klubben begärt att borgen ökas med en miljon kronor.

Kommunstyrelsen beslutade på sitt möte i måndags att öka borgen med det begärda beloppet. Summan kommer att belasta föreningens ekonomi med amortering och avskrivning på 25 000 kronor årligen plus räntekostnader. Kultur- och fritidsförvaltningen har ställt i utsikt att föreningen kan få ett utökat lokalbidrag på 50 000 per år under en treårsperiod.

På kommunfullmäktiges möte måndag den 25 mars kommer tilläggsborgen att beviljas eftersom alla partier verkar överens i denna fråga.

Dela IFK Lidingö Fotboll får ökad borgen för sitt bygge

Kommentera

Fler artiklar från Stadsplanering

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google