Väder Lidingö

Lidingö tisdag 7 februari 2023 v. 06

Senaste kommentaren - Se fler

John Mattson bygger 80 hyreslägenheter

onsdag 2 november 2016 19:09

VID LARSBERGSPARKEN. John Mattson Fastighets AB har givit byggföretaget Reomti Bygg AB i uppdrag att på totalentreprenad bygga två punkthus i Larsbergs centrum, i fastigheten Klockbojen 2. Husen omfattar totalt 80 hyreslägenheter och byggs på platsen för en sedan länge nedlagd förskola.

Visionsbild av två punkthus i Larsbergs centrum, precis vid Larsbergsparken, som byggs med start 2017. Illustration: John Mattson Fastighets ABVisionsbild av två punkthus i Larsbergs centrum, precis vid Larsbergsparken, som byggs med start 2017. Illustration: John Mattson Fastighets AB

Lidingösidan skrev om planerna den 19 mars i år, se länk.

Produktionen startar i början av 2017 med planerad inflyttning till sommaren 2018. Byggnaderna är ritade av arkitekt Jonas Kjellander på Sweco Architects i Örebro, utifrån ett grundförslag av Arkitema AB.

- Vi är mycket glada över samarbetet med Reomti och att vi nu påbörjar utvecklingen av området. Jag ser fram emot att få se det första projektet i våra byggplaner bli verklighet, säger Siv Malmgren, vd John Mattson Fastighets AB.

John Mattson planerar att bygga på flera platser i Larsberg och skapa minst 500 nya bostäder. Punkthusen som nu påbörjas är en del av företagets långsiktiga satsning för ett trivsammare och tryggare Larsberg, med mer liv och rörelse, bättre förutsättningar för utökad service och kommunikationer och tillgängligare park- och naturområden.

Pressmeddelande

Dela John Mattson bygger 80 hyreslägenheter

Kommentarer

Jonas Solano 2016-11-03 21:32

Nya bostäder kan lyfta Larsberg tyvärr blivit ett område med lågavlönade människor och många fattiga pensionärer med mycket behov av hjälp dvs ett getto...alla samlades i ett samma området tyvärr så vackert plats ingen planering där måste byggas bostadsrätter så flyttas lite folk därifrån..

Markus Gunnarsson 2016-11-03 00:02

Vad händer med basketkorgen, fotbollsplanen och grillarna? Blir inte Larsbergsparken mindre när nya husen nu byggs på fd Larsbergs förskolas gård?

Var ska alla parkera när man river ett p-hus och samtidigt gör plats för 500 nya lägenheter ?

jonas solano 2016-11-02 21:07

Otroligt snälla JM som bygger nya hyresrätter en vanlig trea på 15000kr snällt sagt....

(Det är alltså John Mattson Fastighets AB som bygger, inte JM. Tillägget inlagt av Lidingösidan)

Kommentera

Fler artiklar från Stadsplanering

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google