Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Lidingö på mässa i Cannes

torsdag 8 mars 2012 15:01

Två kommunalråd från Lidingö och fyra av kommunens chefstjänstemän är just nu på den stora årliga fastighetsmässan MIPIM i Cannes, Frankrike. De reste ned i tisdags och kommer hem i morgon.
– Vi är här för att träffa företag, ariktekter och byggare som också är på plats. Många av mötena är inbokade sedan länge. Det är inget planlöst gående på mässan, säger kommunalrådet Paul Lindquist (M) till Lidingösidan.

De som är på mässan för Lidingö stads räkning är, förutom Paul Lindquist, kommunalrådet och ordföranden i miljö- och stadsbyggnadsnämnden Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M), stadsdirektör Kjell-Olof Karlsson, biträdande stadsdirektör Åsa Heribertson, miljö- och stadsbyggnadschef Anna Hadenius samt mark- och exploateringschef Bengt Rehn.

Behöver man verkligen skicka sex personer från Lidingö till denna mässa?
– Det är funktionerna som avgör, inte antalet personer. Det finns olika saker att bevaka på en mässa, men i princip är vi uppbokade hela tiden för möten. På den här mässan kan man ha möten med personer som annars är väldigt svåra att nå på hemmaplan. Det hela är en fråga om stor effektivitet. På några av våra möten är vi med hela gruppen, men oftast är vi uppdelade, säger Paul Lindquist.

Från Stockholms stad och kommunerna runt omkring åker sammanlagt 126 personer, politiker och tjänstemän, enligt en sammanräkning som tidningen Dagens Industri gjort. Från Göteborg kommer drygt 30 personer och från Malmö cirka 20. Totalt beräknas 20 000 personer från 60 – 70 länder komma till mässan.

*Enligt DI beräknas varje person kosta 25 000 kronor med resa, uppehälle och kringkostnader. Lidingös kostnader ligger betydligt lägre. För resa, hotell och entré till mässan ligger summan på 11.700 kronor per person. Till det kommer måltidskostnader.

Letar ni efter någon spännande arkitektur med tanke på den kommande utbyggnaden av Centrum/Torsvik?
– Visst kan man se exempel på fascinerande arkitektur, och det är ju roligt att se, men syftet med resan är inte att hitta några sådana nya idéer. Vi vill att det nya som byggs på Lidingö ska ha en varierad utformning och därför vill vi hålla kontakt med både arkitekter och byggföretag. Den här mässan är en utmärkt mötesplats för det, säger Paul Lindquist.

Länkar om mässan, dels här och här.

Dela Lidingö på mässa i Cannes

Kommentarer

Bertil Lindgren 2012-03-09 09:19

Märklig historia! Den 20-23 mars så är det Skandinaviens storsta bygg- och fastighetsmässa på Stockholmsmässan. Där om någonstans så kan man ha möten med människor som kan vara av betydelse för Lidingö i framtiden. Jag tror för min personliga del och det gör nog alla andra också att det här är en nöjesresa med inslag av några möten och självklart med en Agenda och senare en reseberättelse för vistelsen i Cannes. Dålig stil med tanke på alla investeringar som skall göras i framtiden bl.a. renovering av stadshuset för ett par hundra miljoner, förtätning enligt den nya översiktsplanen med de konsekvenser som det innebär med obyggnad av infrastruktur mm

Kommentera

Fler artiklar från Stadsplanering

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google