Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Alla kan nominera till Stadsmiljöpriset 2018

tisdag 13 mars 2018 12:48

TILL OCH MED 31 MARS. Fram till och med lördag den 31 mars kan alla nominera "objekt som bör ha uppförts under 2016, 2017 eller fram till mars 2018", till Lidingös Stadsmiljöpris 2018. Det kan röra sig om både favoritbyggnader och favoritplatser, som en park eller ett torg, en tillbyggnad eller ombyggnad. Priset delas i år ut för tredje gången. 2014 gick det till läktaren på Lidingövallen och 2016 till enbostadshuset Loke. Syftet med priset är att uppmärksamma arkitekturens och stadsutvecklingens betydelse för Lidingö.

- Alla är välkomna att lämna förslag. Vi vill skapa engagemang kring god arkitektur och stadsutveckling. Vi vill också uppmärksamma arkitekters och enskilda fastighetsägares insatser och deras betydelse för utvecklingen av ett attraktivt Lidingö, säger Lidingö stads bygglovschef Agneta Tarandi i ett uttalande.

Nomineringen är alltså öppen för alla till den 31 mars. Under våren utser en jury, bestående av sex personer, tre till fem finalister bland de inkomna förslagen. Förslag lämnas på lidingo.se/stadsmiljopriset. I september/oktober startar allmänhetens omröstning.

Dela Alla kan nominera till Stadsmiljöpriset 2018

Kommentera

Fler artiklar från Stadsplanering

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google