Väder Lidingö

Lidingö onsdag 21 februari 2024 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

"Nu kan ny Returpark byggas på Lidingö"

fredag 5 september 2014 12:10

Bygglovet för den nya Returparken i Stockby har i dagarna vunnit laga kraft efter överklaganden. Bygget av den nya anläggningen nu kan påbörjas och i nästa vecka går förfrågningsunderlaget ut till tänkbara entreprenörer. Enligt Sörab kommer Returparken öppnas under 2015.

– Med den nya Returparken kan vi äntligen ta ett stort kliv i miljöarbetet på Lidingö. Med en tre gånger så stor återvinningsanläggning erbjuds lidingöborna bättre service och förbättrade öppettider. Det ska vara lätt att göra rätt, säger kommunalrådet Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) i ett pressmeddelande.

Den nya anläggningen ersätter alltså den nuvarande återvinningscentralen. Enligt Sörab bedöms inte transporterna öka i någon större omfattning. Eftersom all verksamhet placeras inom redan befintligt verksamhetsområde används inte heller ny naturmark. Muren kommer också vara kvar. För att skydda groddjur och salamandrar i området kommer ett plaströr – en grodtunnel – läggas under Stockbyvägen för att hindra djuren att blir överkörda.

En nyhet är att Returparken kan ta emot funktionsdugliga saker som andra sedan kan återanvända. En idé som gillas av tekniska nämndens ordförande Ida Drougge (M):

– Genom att erbjuda lidingöborna möjligheten att återbruka fullt fungerande saker stärks kretsloppstanken och vi kan förlänga livslängden istället för att slänga sakerna på sophögen.

Dela "Nu kan ny Returpark byggas på Lidingö"

Kommentera

Fler artiklar från Stadsplanering

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google