Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Nu startar bygget av 74 ungdomsbostäder

tisdag 13 mars 2018 10:40

KLART SLUTET AV 2019. Igår tecknade John Mattson Fastighets AB och Serneke Bygg AB avtal om att bygga nya ungdomslägenheter i Larsberg. Hela projektet har drivits fram i expressfart tack vare samarbete med både Lidingö stad och totalentreprenören Serneke. I det elva våningar höga huset, som ligger mitt emot ICA Kvantum, byggs 74 hyreslägenheter för ungdomar mellan 18 och 25 år. Huset kallas för U25. Ungdomsbostäderna väntas stå färdiga för inflytt under fjärde kvartalet 2019.

Så här kan U25 se ut. Illustration: Scheiwiller Svensson Arkitektkontor ABSå här kan U25 se ut. Illustration: Scheiwiller Svensson Arkitektkontor AB

- Vi är nöjda med att ingå avtal med Serneke och har goda erfarenheter av företaget sedan tidigare samarbete i Larsberg. Vi ser nu fram emot ett framgångsrikt och spännande byggskede, säger Siv Malmgren, vd John Mattson Fastighets AB i ett pressmeddelande.

Projektet betraktas som expressprojekt vilket innebär att steget från planuppdrag till antagande av detaljplan gick på knappt ett år - en ovanligt snabb process. En pågående dialog med de boende i området och övriga intressenter skapade intresse och förståelse för projektet, vilket gjorde att detaljplanen inte överklagades.

Länkar till två tidigare artiklar på Lidingösidan: den 25 januari 2017 och den 20 december 2017

Huset U 25 från en annan vinkel. Illustration: Scheiwiller Svensson Arkitektkontor ABHuset U 25 från en annan vinkel. Illustration: Scheiwiller Svensson Arkitektkontor AB

Dela Nu startar bygget av 74 ungdomsbostäder

Kommentarer

Birgitta Sköld 2018-03-13 17:19

Ungdomsbostäder ett vallöfte från Lidingöpartiet

Vallöftet har kunnat genomföras genom ett gott samarbete mellan M, LP, KD, C. och John Mattson Fastighets AB. Det är mycket bra att byggandet av ungdomslägenheterna nu kan starta. Lägenheterna som ska byggas är hyresrätter och projektet ska leda till att Lidingö ungdomar kan erbjudas ett prisvärt första boende i ett attraktivt och centralt område på Lidingö. Med detta projekt förstärker vi både arbetet med att tillskapa fler mindre och prisvärda lägenheter, och det bostadssociala ansvaret. Därför är det glädjande att en privat aktör som har hyresrätter som affärside nu vill bygga. För Lidingöpartiets del är det viktigt att lägenheterna långsiktigt fortsätter vara hyresrätter.
Birgitta Sköld,
Kommunalråd, LP

Kommentera

Fler artiklar från Stadsplanering

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google