Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Sticklinge förskola nominerad till Rödfärgspriset

söndag 17 april 2016 19:22

RITAD AV AIX ARKITEKTER. Sticklinge förskola startade verksamheten i en helt ny byggnad i januari som en fortsättning på Hopprepets förskola. Nu har Sticklinge förskolas byggnad nominerats till det s.k. Rödfärgspriset. Priset delas ut i höst.

Sticklinge förskola. Foto: Peder Lindbom, AIX arkitekterSticklinge förskola. Foto: Peder Lindbom, AIX arkitekter Med tävlingen Rödfärgspriset vill Sveriges arkitekter tydligt visa att Falu Rödfärg, med en nästan 500 år lång historia, har en speciell samverkan med modern arkitektur. Vartannat år uppmärksammas dessa möten mellan nytt och gammalt i en tävling där egna hem och fritidshus tävlar mot allmänna byggnader.

Sticklinge förskola ritades och projekterades av AIX arkitekter. Förskolan består av två större avdelningar (Havet och Skogen) som har varsitt allrum som länkas samman av matrummet. Ytan är 900 kvm BTA och kommer att ha plats för cirka 70 barn.

"Platsens natur med tallar och nakna bergknallar utgjorde utgångspunkten för planeringen av Sticklinge förskola. Målet var att ta tillvara platsens vackra kvaliteter och behålla så mycket natur som möjligt. Slamfärgen valdes med hänsyn till miljömedvetenhet samt underhåll", skriver arkitekterna i sin presentation.

I år ska även Lidingös stadsmiljöpris delas ut, för andra året. Nomeringen pågick under hela mars månad. Även det priset delas ut i höst.

Dela Sticklinge förskola nominerad till Rödfärgspriset

Kommentarer

Kerstin Månsson 2016-04-18 08:51

Gratulerar till nomineringen!

Kommentera

Fler artiklar från Stadsplanering

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google