Väder Lidingö

Lidingö fredag 29 september 2023 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Ytterligare 97 hyresrätter byggs i Dalénumområdet

torsdag 18 december 2014 21:33

JM Hyresbostäder kommer att före årsskiftet starta byggandet av 97 hyreslägenheter, som ingår i den planerade kvoten av hyresrätter i Dalénum. Projektet omfattar hyreslägenheter från 1-5 RoK med en storlek på mellan 35 och 102 kvm per lägenhet. Inflyttning beräknas ske under 2016.

De nya hyresrätternas placering. Foto: Barabild.se. Illustration: Ettelva arkitekterDe nya hyresrätternas placering. Foto: Barabild.se. Illustration: Ettelva arkitekter

I juni 2013 startade JM byggandet av 146 hyreslägenheter i Dalénum med John Mattson Fastighets AB som byggherre, se Lidingösidan 19 juni 2013. De 97 nya lägenheterna kan under byggtiden komma att säljas till något fastighetsbolag.

– Jag ser oss inte bara som bostadsbyggare utan mer som ett företag som bygger samhällen. Vi försöker tänka på alla delar som är viktiga för att skapa ett samhälle där människor kan trivas och må bra, säger Johan Skoglund, VD för JM i ett uttalande.

För bara en månad sedan påbörjade JM sitt bygge av 36 ägarlägenheter i just Dalénumområdet, se Lidingösidan 14 november.

De 146 hyresrätterna ligger precis ovanför de inringade 97. Illustration: JMDe 146 hyresrätterna ligger precis ovanför de inringade 97. Illustration: JM

Dela Ytterligare 97 hyresrätter byggs i Dalénumområdet

Kommentarer

Anders Odéen 2014-12-18 22:53

Här ser ni bilden på de skissade huskropparna med den något högre pinnen längst till vänster. Tänk nu lite utanför de traditionella normerna och försök se denna lite högre byggnad ytterligare något högre och... Som jag försökt få fram sedan 2009 - passa nu på att låta huset få formen av en FYR! En unikt designad byggnad skapad som ett landmärke för ön Lidingö och som ett lysande monument över Gustaf Dalén, en av Sveriges, för sina uppfinningar, världsberömda Nobelpristagare. Så min vädjan till berörda arkitekter och byggherrar, fram med fantasin och skaparglädjen, ge oss något att göra utflykter till och något att vara lite extra stolta över. Kanske finns det någon politiker som törs vara lite modigare och driva dessa tankar. Jag utvecklar gärna idéerna och har en hel del bilder och skisser... Men sen ska alla veta att jag kan ta ett nej - om än med viss motvilja! God Jul på er alla!

Kommentera

Fler artiklar från Stadsplanering

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google