Väder Lidingö

Lidingö lördag 25 mars 2023 v. 12

Senaste kommentaren - Se fler

Sverigedemokraterna: Satsa på trygghet, säkerhet och trafikmiljö

söndag 18 november 2018 22:17

BUDGET FÖR 2019. Sverigedemokraterna Lidingö instämmer i stort med kommunstyrelsens förslag till budget för 2019 och välkomnar en skattesänkning enligt kommunstyrelsens förslag på 20 öre. Det skriver partiet i ett pressmeddelande som Lidingösidan här återger i sin helhet.

Sverigedemokraterna Lidingö vill inför budgetåret 2019 att det satsas på trygghet och säkerhet för alla lidingöbor. Kamerabevakning för att få bukt med det kostsamma klottret och övrig kriminell verksamhet. Inhyrning av ordningsvakter för patrullering i och runt Larsbergs Centrum, speciellt helger, kvällar och nätter, eftersom många boende har larmat om att de inte törs gå ut, då de vid flera tillfällen blivit förföljda av ungdomsgäng.

Förbättring av trafikmiljön genom byggandet av en rondell vid korsningen Kyttingevägen – Norra Kungsvägen, återställande av bussfickor vid Dalängens hållplats norrut och vid Källängens skola hållplats Högnäsvägen, i båda riktningar. Tvärförbindelserna i kollektivtrafiken på ön måste förbättras avsevärt med tätare avgångar och fler och senare kvällsturer.

Krafttag mot droganvändningen bland unga, liksom se till att det finns tillgång till skolpsykolog och kurator för öns skolor för att kunna stävja den ökade psykiska ohälsan bland barn och unga. Mer personal i förskolor där de själva anser att det behövs, för barnens bästa. Fler utbildade lärare och vidareutbildningsmöjligheter för lärare.

Upprustning och renovering samt nybyggnation av idrottsanläggningar och ny simhall, utan oacceptabel kostnadsökning för föreningarna.

Företagen ska ges tillgång till en central mötesplats och erbjudas bra service och lättillgängliga ändamålsenliga lokaler. De restauranger och caféer som önskar ska kunna permanenta sin uteservering med t.ex. infravärme eller gasolvärmare, utan merkostnader för upplåtelse, för att liva upp området även under den mörka årstiden.

För en lyckad integration ska SFI vara obligatoriskt per omgående, och de nyanlända ska med eget ansvar tillsammans med integrationssamordnare, se till att de kan komma i egen försörjning snarast möjligt. Ingen ska uppbära försörjningsstöd på falska premisser. De nyanlända ska informeras och försäkra att de har fått kunskap om vilka regler och lagar som gäller i Sverige beträffande jämlikhet, HBTQ-frågor, barn, våld och hederskulturer. Tvåårsregeln ska fortsatt gälla.

Dela Sverigedemokraterna: Satsa på trygghet, säkerhet och trafikmiljö

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google