Väder Lidingö

Lidingö måndag 30 mars 2020 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Temakväll om förskolan

torsdag 17 oktober 2013 12:53

Centerpartiet på Lidingö är oroade över att barngrupperna inom förskolorna ständigt blir större samtidigt som lärartätheten minskar. Därför arrangerar man en temakväll kring detta, torsdag den 24 oktober klockan 18.30 i Ansgarskyrkan.

Bakgrunden till initiativet är bl.a. det öppna brev, från 800 anställda inom skolan och förskolan på Lidingö, som överlämnades i slutet av maj till utbildningsnämndens ordförande Minna Klintz (FP). I brevet skrev de anställda att de var långt ifrån nöjda med dagens situation.

Skolverket har nyligen redovisat en undersökning bland föräldrar till 124 000 barn på landets förskolor och fritidshem. Den visar att många föräldrar är mycket eller ganska missnöjda med storleken på barngrupperna.

Centerpartiet bjuder därför in föräldrar, lärare, beslutsfattare och experter till en paneldebatt i som fokuserar på förskolan. Tre experter – Louise Hallin, Pehr Granqvist och Ellinor Lundsten – ska då resonera och ha en öppen dialog med publiken kring frågeställningen “Hur ger vi våra barn den förskola som bäddar för bästa starten i livet?” Det är gratis entré.

Dela Temakväll om förskolan

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google