Väder Lidingö

Lidingö torsdag 2 april 2020 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Thomas Bengtsson, MP: Jag vill se ett modigare Lidingö

torsdag 12 december 2013 00:05

Thomas Bengtsson. Foto: Anna-Karin Cedergren

Thomas Bengtsson. Foto: Anna-Karin Cedergren

Miljöpartiet de grönas gruppledare på Lidingö, Thomas Bengtsson, meddelar nu att han kandiderar som kommunal- eller landstingsråd i nästa års val. Han söker därför stöd från miljöpartister, skriver han i denna artikel, som har inriktning på det kommande valet.

Thomas Bengtsson, MP:

Om nio månader, den 14 september är det val igen. Vi röstar och väljer politisk riktning framåt.

Vi kan ställa om samhället för en hållbar utveckling vidare. Ett modigare Lidingö kan bli en vital del av en hållbar region. Ett modigare Lidingö skyddar naturen, våra stränder och grönområden starkare. Ett modigare Lidingö välkomnar fler flyktingar och skyddsbehövande, erbjuder fler bostäder för unga och öppnar demokratin för alla som vill bidra och dela ansvar. Ett modigare Lidingö satsar på stadens medarbetare som vill, vågar och kan.

Landstinget behöver ta ett större ansvar för regionplaneringen, för miljön och ekosystemen, för bostadsbehov och etableringar, för att bryta segregation och möjliggöra levande lokalsamhällen, med kortare avstånd och rikare kulturliv. Vi ska satsa på en utbyggd och attraktiv kollektivtrafik, inte på en ”Förbifart” eller ”Österled”. Dubbla spår ska passera Lidingö centrum, över den nya högbro till Ropsten som ska stå färdig till år 2020.

Jag är stolt för den migrationspolitiska överenskommelsen mellan Miljöpartiet och regeringen, för uppgörelsen om vårdvalet mellan Miljöpartiet och landstingsalliansen liksom för satsningen på lärare framför dyra, halvtomma lokaler i gymnasieskolan som har möjliggjorts av Miljöpartiet och Lidingö stads majoritet.

Miljöpartiet har visat hur blockpolitiken kan överbryggas, i samarbeten med både socialdemokrater och moderater. Vi styr i olika koalitioner i ett hundratal av landets kommuner och landsting. Det är dags för Lidingö stad och Stockholms läns landsting att komma med i klubben. Vi är redo att ta ansvar för framtiden.

Som gruppledare på Lidingö för Miljöpartiet de gröna, under den gångna mandatperioden, har jag märkt att jag själv kan bidra konstruktivt i politiken. Så nu söker jag förtroende inom MP för ett tyngre ansvar, gärna i konkurrens. Med miljöpartisternas stöd är jag beredd att kandidera till uppdrag som kommunal- eller landstingsråd för att göra samhället grönare.

Den 14 september är det sedan du, som väljare, som visar var skåpet ska stå.

Thomas Bengtsson, MP

Dela Thomas Bengtsson, MP: Jag vill se ett modigare Lidingö

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google