Väder Lidingö

Lidingö lördag 4 april 2020 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Torsten Engevik, FP, nytt kommunalråd på Lidngö

fredag 27 september 2013 08:21

Torsten Engevik, FP, här i talarstolen i Lidingö kommunfullmäktige, efterträder Minna Klintz som kommunalråd.

Torsten Engevik, FP, här i talarstolen i Lidingö kommunfullmäktige, efterträder Minna Klintz som kommunalråd.

Torsten Engevik efterträder Minna Klintz som ordförande för utbildningsnämnden på Lidingö och som kommunalråd från tisdag den 1 oktober. Formellt beslut tas på kommunstyrelsens sammanträde den 7 oktober. Han tillträder då också posten som kommunstyrelsens vice ordförande.

Folkpartiet och dess valberedning har under den senaste månaden arbetat på att hitta en efterträdare till Minna Klintz efter hennes besked den 3 september att vilja lämna sin post. Hon sa då att hon ville ge efterträdaren en rimlig möjlighet att hinna komma in i arbetet i god tid före valet 2014. Beslutet att utse Engevik togs på torsdagskvällen.

Torsten Engevik var först ersättare i kultur- och fritidsnämnden mellan 2007 och september 2008. Då blev han utsedd till ordförande i socialnämnden, en post han fortfarande har några dagar till. Han har suttit i kommunfullmäktige sedan 2008. Vem som ska ersätta honom som ordförande i socialnämnden avgörs på ett medlemsmöte med Folkpartiet den 17 oktober.

Uppdaterad:
Det nya kommunalrådet har ett långt förflutet inom Folkpartiet. Han har suttit i FPU:s och Studentförbundets ledningar och varit ordförande för lokala FP-klubbar. Under ett par madatperioder satt han i Västerås kommunfullmäktige. Har gått på Handels och arbetat på chefsnivå i ICA. Nu är han småföretagare.

När Lidingösidan ber om en programförklaring betonar han att skolan på Lidingö måste ta sikte på kvalitet, utveckling och resurser för utveckling, vid sidan av resultaten för ungdomarna. “Självklart kommer jag som utbildningsnämndens ordförande arbeta för att vi ska ha de resurser som behövs till skolan.

Om Folkpartiets inriktning på Lidingö säger han:
Vi har en kort tid till valet och det är några saker vi måste visa, vid sidan av skolan.
1. Lidingö ska fortsätta utvecklas.
2. Vi måste arbeta för ett hållbart samhälle där goda socialliberala krav finns med, för det glömda Lidingö; barn och utsatta grupper ska stöttas. Miljön skall värnas och ”Hälsans ö” utvecklas.
3. Vi ska fortsatt ta ett ansvar för Lidingös ekonomiska utveckling.

Privat är han en hängiven seglare och tycker om Lidingös ytterskärgård vid Lilla Nassa och Björkskär, liksom Ålands skärgård och Västkusten – Käringön. Har vuxit upp i Göteborg, Uppsala och Västerås i ett antal omgångar. Gift och har två döttrar.

Dela Torsten Engevik, FP, nytt kommunalråd på Lidngö

Kommentarer

Paul Lindquist 2013-09-27 16:01

Från moderat håll vill vi hälsa Torsten varmt välkommen som nytt kommunalråd och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete i majoriteten.

Björn Engström 2013-09-27 13:56

Grattis Torsten, du har varit en bra socialnämndsordförande. Lycka till med ditt nya uppdrag.

Hälsningar

Björn Engström

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google