Väder Lidingö

Lidingö måndag 30 mars 2020 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Ungt toppnamn för Centerpartiet i kyrkovalet

lördag 26 augusti 2017 11:07

JULIAN KAIJSER. Den 17 september är det kyrkoval. Centerpartiet ställer upp i valet till kyrkofullmäktige på Lidingö, i valet till stiftsfullmäktige i Stockholms stift och på nationell nivå, i valet till kyrkomötet. På Lidingö toppas listan till kyrkofullmäktige av Julian Kaijser, 21 år, enligt nedanstående pressmeddelande.

Julian Kaijser är Centerpartiets förstanamn på listan i valet till kyrkofullmäktige på Lidingö. Foto: CenterpartietJulian Kaijser är Centerpartiets förstanamn på listan i valet till kyrkofullmäktige på Lidingö. Foto: Centerpartiet

Centerpartiet på Lidingö satsar på en ung röst och har valt Julian Kaijser som förstanamn på listan. Julian studerar juridik och har i flera år varit aktiv i Svenska kyrkan som konfirmationsledare och som stipendiat i utbytesprogrammet "Ung i den världsvida kyrkan".

Centerpartiet vill verka för en öppen och grön folkkyrka som värnar sina medlemmar och som finns där för dem i livets alla skeenden. I Lidingö församling vill vi ha en ökad satsning på arbete med barn och ungdomar samt fortsätta prioritera arbete med äldre, diakoni och miljö.

Vi föreslår:
• Kostnadsfria konfirmationer för alla öns ungdomar.
• Stärkt diakonalt arbete, särskilt bland äldre, socialt utsatta och nyanlända.
• Ökat arbete mot en grönare, miljöcertifierad kyrka, med smarta lösningar och hållbarhet i fokus.

Julian Kaijser, förstanamn på listan i valet till kyrkofullmäktige på Lidingö säger i en kommenterar:
- Jag vill stå för de ungas perspektiv i kyrkofullmäktige. Jag tycker det är viktigt att alla åldrar, också unga, finns representerade på beslutandepositioner i kyrkan. Vi i Centerpartiet vill ha en kyrka som är relevant i samhället. På Lidingö vill vi stärka arbete med barn, unga och äldre för att skapa ett levande kyrkoliv. Vi vill bland annat införa kostnadsfria konfirmationer så att alla unga får chansen att bli konfirmerade.

Dela Ungt toppnamn för Centerpartiet i kyrkovalet

Kommentarer

Julian Kaijser 2017-08-27 21:46

Det stämmer att förskolan i Brevik stängdes ner i slutet av våren. Breviks kyrkas öppna förskola finns dock kvar som vanligt. Den öppna förskolan skiljer sig från andra typer av förskolor. Läs mer på församlingens hemsida!

Birgitta Olsen 2017-08-26 22:23

Alla är välkomna till Brevik kyrkas öppna förskola.

Johan Persson 2017-08-26 13:17

Var det inte Svenska kyrkan som nyligen stängde barngrupp i Brevik, så den öppnas igen nu då ?

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google