Väder Lidingö

Lidingö fredag 3 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Fullmäktige: Uppsagda bostäder diskuterades

tisdag 29 maj 2018 12:27

INGEN KONSEKVENSANALYS. Kommunfullmäktiges majsammanträde igår innehöll endast två ärenden och svar på några interpellationer. Då Patrik Sandström (MP) var frånvarande så utgick hans interpellation om uppsägning av bostadskontrakt för nyanlända. Hedwig Kastenholm (L), som var närvarande fick dock svar på sin interpellation på samma tema. Hon var förvånad över svaret hon fått på sin fråga om omsorgs- och socialförvaltningen gjort någon konsekvensanalys innan beslut om att säga upp kontrakten togs.

Hedwig Kastenholm (L) i talarstolen. Bild från gårdagens webbsändningHedwig Kastenholm (L) i talarstolen. Bild från gårdagens webbsändning

- Vi vet naturligtvis inte alla svaren på alla frågor när det gäller integration. Det är ovanligt dumma lagstiftningar som vi egentligen inte har någon erfarenhet av. Vi har satt av speciella resurser och kommer att sätta till ännu mer, sa Birgitta Sköld (LP), ordförande för omsorgs- och socialnämnden. Vi kan inte anordna en gräddfil men vi försöker vartefter att lösa problemen. Av 27 uppsagda kontrakt har 19 fått ny bostad. Vi har en otroligt effektiv organisation, menade hon. Vi måste hela tiden parera de förändringar som uppstår för den här gruppen. Vi vet inte hur det ser ut nästa år.

- Vi socialdemokrater anser att stadens agerande är djupt olyckligt, sa Eva Lantz. Barnen har börjat etablera sig i skolan, de vuxna lär sig svenska. Att återigen tvingas bryta upp och flytta är grymt, menade hon.

Carl-Johan Schiller (KD) påminde om att Förvaltningsdomstolen givit Lidingö stad rätt i frågan om uppsägning efter två år av bostäderna.

- Vi har i omgångar varit tydliga uppåt, mot regeringen, sa Anna Rheyneclaudes, (M), kommunstyrelsens ordförande. Det är ohållbart på det sätt som det är idag. Det trycks ner beslut på kommunerna som vi har svårt att leva upp till.

Text: Susann Thorngren

Dela Fullmäktige: Uppsagda bostäder diskuterades

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google