Väder Lidingö

Lidingö måndag 27 maj 2024 v. 22

Senaste kommentaren - Se fler

V: Frys alla arvoden till politikerna på Lidingö

tisdag 11 december 2018 23:00

Under de senaste veckorna har det varit stor uppmärksamhet i media kring den nya politiska majoriteten på Lidingö och deras förslag om höjda arvoden för kommunalråden och framförallt för kommunstyrelsens ordförande. För en vecka sedan utökades arvodesberedningen så att alla partier i kommunfullmäktige nu har varsin representant i beredningen, utom Moderaterna som har två. I morgon onsdag sammanträder de tio.

- Jag tycker det är bra att majoriteten dragit tillbaka sitt förslag. Jag kan också konstatera att detta skett efter att allmänheten reagerat och inte på grund av en dålig beredning även om den också varit under all kritik, säger Jonas Lundgren, gruppledare för Vänsterpartiet och ledamot av den utökade arvodesberedningen i ett pressmeddelande.

- En politiker ska inte tjäna över medelinkomst. Politik ska man syssla med på medborgarnas uppdrag, inte för att berika sig på medborgarna, menar Jonas Lundgren.

Den budget som antagits av majoriteten i kommunfullmäktige i november innebär bland annat en sänkt skatt och sämre villkor för föreningslivet.
- I det här läget är det ett hån mot lidingöborna att höja politikerarvodena. Jag kommer därför på onsdagens sammanträde med kommunstyrelsens arvodesberedning att föreslå att alla arvoden blir frysta på 2018 års nivå, säger Jonas Lundgren.

Dela V: Frys alla arvoden till politikerna på Lidingö

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google