Väder Lidingö

Lidingö måndag 24 februari 2020 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Vänsterpartiet: Särskilt fokus på barn och unga

söndag 22 november 2015 00:01

Lidingös lärarlöner ligger i botten i länet. Därför vill Vänsterpartiet höja förskole-, grundskole- och gymnasiepengen rejält. I partiets budgetförslag för 2016 vill man finansiera de 44 miljoner kronor extra som ska gå till skolor och äldreomsorg med en skattehöjning på 30 öre. Men det är fortfarande 45 öre lägre i skatt än vad skattesatsen var för tio år sedan, påpekar partiet.

Målet att Lidingö ska ha Sveriges bästa skolor är ett mål som förpliktigar, skriver partiet. "Det krävs mer än ord, det krävs resurser för att förverkliga det. Verksamheterna går med underskott eftersom de är underfinansierade". Därför behövs fler och bättre betalda lärare, bättre arbetsvillkor, mindre barn- och elevgrupper. Vänsterpartiet vill också att musikskolan får ökade resurser. Även Sagateatern, kulturaktiviteter och föreningar bör få ökade anslag.

"En trygg och värdig omsorg förutsätter att personalen har tid", skriver partiet. Den vision som omsorgs- och socialnämnden föreslår för äldreomsorgen stämmer inte överens med de medel som avsätts. Vänsterpartiet budgeterar för en bättre bemanning.

Partiet vill också att Lidingö ska präglas av solidaritet, mellan stadens medborgare, med andra länder och för framtiden med kommande generationer. Lidingö bör certifiera sig som en rättvisemärkt kommun – Fairtrade City. Dessutom vill man att "Lidingöhems stora kassakista" ska användas för att bygga hyresbostäder.

Länk till partiets budgetförslag.

Dela Vänsterpartiet: Särskilt fokus på barn och unga

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google