Väder Lidingö

Lidingö lördag 4 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

V: Sent ska syndaren vakna

söndag 10 februari 2013 10:36

- Självklart är vi glada att majoriteten tagit sitt förnuft till fånga, säger Ida Luther Näsholm, ordförande för Vänsterpartiet Lidingö i ett pressmeddelande om avgiftssänkningen i musikskolan på Lidingö.

Pressmeddelande från Vänsterpartiet Lidingö:

Under många år har Vänsterpartiet Lidingö jobbat för en avgiftssänkning i musikskolan på Lidingö. Nu har den styrande majoriteten i kommunen tillsammans med Socialdemokraterna beslutat avisera en sänkning med 650 kronor per termin.
– Självklart är vi glada att majoriteten tagit sitt förnuft till fånga, säger Ida Luther Näsholm, ordförande för Vänsterpartiet Lidingö.

Vänsterpartiet Lidingö har under många år drivit frågan om avgiftssänkning i musikskolan på Lidingö.
– Vi är naturligtvis glada över att det äntligen gått upp ett ljus för de blå partierna i stadshuset. Jag kan bara konstatera att den styrande trojkan samman med socialdemokraterna genomfört en förvånansvärt vänsterpartistisk politik, säger Sven-Erik Wånell, mångårig ledamot av kommunfullmäktige och kommunstyrelsen på Lidingö och nu ledamot av Vänsterpartiet Lidingös kommunpolitiska grupp.

På vänsterpartiets partikongress i januari 2012 i Uppsala beslutades att partiet skulle jobba för en avgiftsfri kultur- och musikskola i hela landet.
– Sent ska syndaren vakna. Vi tackar och bockar men är lite förvånade över den sena tidpunkten. Kommunens politiska majoritet har ju faktiskt försvarat denna kultursegregation under ett stort antal år nu, säger Jonas Lundgren, ledamot av Vänsterpartiet Lidingös kommunpolitiska grupp, och tillägger att Vänsterpartiet alltjämt kommer att jobba för en avgiftsfri musikskola på Lidingö på sikt, fram tills dess kommer partiet arbeta för ytterligare avgiftssänkningar.

Dela V: Sent ska syndaren vakna

Kommentarer

Jonas Lundgren (V) 2013-02-11 21:48

Hej

Vänsterpartiet jobbar naturligtvis även för fler elevplatser i musikskolan, dessutom anser vi att verksamheten bör utökas till en kulturskola som omfattar en bredare verksamhet, även teater, foto, dans etc.

Gällande att Lidingö tidigare haft de högsta avgifterna i Sverige i musikskolan så är det självklart så att det inte varit de styrande partiernas ambition att vara dyrast i Sverige. Däremot har de tidigare inte lagt två strån i kors för att göra något åt den saken heller. Vänsterpartiet har under alla år jobbat för en avgiftssänkning i musikskolan. Nu har en sådan kommit till stånd vilket vi, som vi också skriver, är glada för. Ju mer vänsterpartistisk politik som genomförs av de blå partierna, ju nöjdare är naturligtvis vi.

Som synes krävs också betydligt mer än ett förlorat fullmäktigemandat för att den oppositionella rösten på Lidingö ska tystna. Vi räknar med att återkomma till kommunfullmäktige och bryta den konsensus som tidigare rått i den församlingen.

Hasta la Victoria siempre

Mvh
/Jonas Lundgren (V)

Agneta 2013-02-11 21:06

Ja det viktigaste är antalet platser nu. Tror ändå inte att det blir någon ökning av antalet elever.
Och gratis, nej jag tror inte att Lidingöborna är beredda att betala för alla som vill. Det finns en anledning till att vänsterpartiet inte finns i fullmäktige. Hasta la vista communista.

Helena 2013-02-11 00:08

Men det kan ju knappast bara vara en fråga om hur hög avgiften ska vara. Lika viktig är väl antalet platser? Ingen avgift för några eller någon avgift för fler?

Karin 2013-02-10 12:31

Bra att musikskoleavgiften sänks men “Syndaren” är väl ändå att ta i. För det har väl aldrig varit kommunens ambition att Lidingö ska ha den högsta musikskoleavgiften i landet. Det här var väl rätt tillfälle när kommunen lyckats spara in på de outnyttjade lokalerna Gångsätra gymnasieskola. Men detta oaktat hade kommunen förmodligen försökt sänka musikskoleavgiften.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google