Väder Lidingö

Lidingö tisdag 18 februari 2020 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

(V): Stå upp för arbetslinjen, Paul

tisdag 20 mars 2012 18:12

Vänsterpartiet på Lidingö uppmanar kommunalrådet Paul Lindquist (M) att stå för moderaternas arbetslinje, på samma sätt som hans partikamrater i Stockholm och Nacka gör. I Stockholm erbjuds 4300 ungdomar sommarjobb, i Nacka 300.

I radioprogrammet P1-morgon idag uttalade sig Paul Lindquist om sommarjobb på Lidingö för ungdomar. Enligt Lindquist är tanken att unga ska lära sig söka riktiga jobb i första hand, gå på intervjuer, skriva CV och komma ut i det riktiga arbetslivet. I intervjun säger han att när unga kommer ut i skarpt läge i en situation där de ska söka fasta jobb, är det “bra om de lärt sig simma”.

– Paul Lindquist vill att unga ska söka riktiga jobb och inte konstruerade sysselsättningsverksamheter anordnade av kommunen. Det är visserligen en fin intention. Dock finns inget som säger att Lidingö stad inte kan ordna riktiga jobb inom exempelvis hemtjänst, fastighetsskötsel, förvaltning av Lidingös grönområden etc. Vidare kan man ju anföra att det är svårt att söka “riktiga” jobb med CV om det inte står något i ens CV, Jonas Lundgren, presstalesperson för Vänsterpartiet Lidingö i ett pressmeddelande.

– Det som är viktigt att ungdomar lär sig är att arbeta och hur det är att ha ett jobb att gå till. Meningen är inte att de ska lära sig att vara arbetslösa. Visa att du står upp för moderaternas arbetslinje, Paul. Visa att ni gör vad ni kan för att skapa nya jobb och att fostra in unga människor i arbete istället för i arbetslöshet, säger Ida Luther Näsholm, ordförande för Vänsterpartiet Lidingö, i pressmeddelandet.

Dela (V): Stå upp för arbetslinjen, Paul

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google