Väder Lidingö

Lidingö söndag 5 april 2020 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

V: Vi vill rädda Gångsätra

fredag 7 september 2012 15:53

I maj gick Vänsterpartiet Lidingö ut med att vi vill bevara Gångsätra gymnasium och rädda det från nedläggning, se Lidingösidan 30 maj. Nu konstaterar man i ett pressmeddelande att ytterligare två partier anser samma sak.


Pressmeddelandet:

I maj gick Vänsterpartiet Lidingö som första parti ut med att vi vill bevara Gångsätra gymnasium och rädda det från nedläggning.
– Vi anser att Lidingö kommer att behöva två gymnasieskolor framgent, säger Ida Luther Näsholm, ordförande för Vänsterpartiet Lidingö.

Under september har Lidingöpartiet och Centerpartiet meddelat att även de motsätter sig nedläggning av Gångsätra gymnasium.
– Vi i Vänsterpartiet är såklart glada att vår linje i den här frågan fått gensvar på andra håll, säger Jonas Lundgren från Vänsterpartiets kommunpolitiska grupp.

Vänsterpartiet anser att en nedläggning av Gångsätra gymnasium skulle vara dålig för eleverna.
– Det finns pedagogiska och mänskliga värden som förtas om man slår ihop två skolor till en jätteskola. Dessutom är vi kritiska till att kommunstyrelsemajoriteten föregrep en pågående utredning om gymnasieskolan på Lidingö, säger Sven-Erik Wånell, också han från Vänsterpartiets kommunpolitiska grupp.

Dela V: Vi vill rädda Gångsätra

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google