Väder Lidingö

Lidingö måndag 3 augusti 2020 v. 32

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Vänsterpartiet Lidingö: Vi rustar för nästa års två val

tisdag 26 februari 2013 18:58

Vänsterpartiet Lidingö höll nyligen sitt årsmöte. Ida Luther Näsholm är kvar som ordförande:
– Vi har valt en styrelse som inte innebär någon större förändring sedan föregående år, vi vill ha kontinuitet för att kunna rusta för kommunalvalet och Europaparlamentsvalet 2014. Nu kör vi igång ännu ett verksamhetsår av arbete för ett jämlikt och jämställt Lidingö, säger hon i ett pressmeddelande.

– Vi ska rusta för 2014 och valen redan nu genom studier. Vi kommer också att ha flera utåtriktade arrangemang under året, lovar Jonas Lundgren, omvald styrelseledamot i samma pressmeddelande.

Styrelsen består av Ida Luther Näsholm (ordförande), Jonas Lundgren, Helene Gate och Sven-Erik Wånell.

Dela Vänsterpartiet Lidingö: Vi rustar för nästa års två val

Kommentarer

Käppala-cyklisten 2013-03-05 18:59

Bra gjort av dem att lyckas få så pass mycket uppmärksamhet!

Jan Sjöberg, Lidingösidan 2013-03-05 17:37

Lidingösidans inställning till de politiska partiernas pressmeddelanden är enkel: Det som skickas för publicering kommer in. Står det “Pressmeddelande” under vet alla vem som skrivit texten. Kommer det t.ex. rapporter från årsmöten eller andra möten så publiceras även dessa. Ibland går Lidingösidan även på partiernas öppna möten för att visa att det faktiskt finns ett politiskt liv på ön, mellan fullmäktigemötena. Och, var skulle lidingöborna annars kunna får en överblick över partiernas aktiviteter?

Att både signaturerna Lillemor och Robert är förundrade över att Vänsterpartiet lyckats så bra i att “få så mycket uppmärksamhet i media” beror alltså på att de andra partierna på ön inte är lika aktiva i förhållande till sin storlek. Roberts intressanta sammanställning (tack, Robert) visar att Moderaterna är förloraren och Vänsterpartiet vinnaren.

Men eftersom Lidingösidan enbart är politiskt intresserad och inte har några partisympatier så kan ju dessa förhållanden ändras fram till valet nästa år.

Robert 2013-03-05 16:50

Jag har liksom Lillemor förundrat mig något över hur framgångsrika V är i att lyckas få utrymme, inte minst på Lidingösidan, med tanke på dess i det närmaste sektliknande storlek på ön med sina knappa 2 % i det senaste lokalvalet. V:s pressmeddelanden är mot den bakgrunden av mycket begränsat allmänintresse.

Lyckligtvis lever vi ändå i en demokrati med yttrandefrihet och det är bara att konstatera att V lokalt tycks vara förhållandevis lyckosamma med att plantera in sina pressmeddelanden och att emellanåt synas i debatten i övrigt.

Jag har roat mig med att med hjälp av Lidingösidans sökfunktion räkna hur många gånger våra partier är omnämnda antingen genom att man gjort inlägg eller nämnts på annat sätt här på Lidingösidan och sedan ställt det i relation till resultatet i senaste lokalvalet. Sammanställningen ska ses som ren kuriosa. Sett i relation till valresultatet utmärker sig V och KD vid en sådan jämförelse.

Parti / Sökning…………………..Valresultat….Andel inlägg/omnämnanden

Moderterna alt
Moderata Samlingspartiet……35,66 %……24,2 %
Folkpartiet……………………..10,70 %……16,5 %
Kristdemokraterna……………..4,03 %……14,0 %
Totalt Majoriteten……………………………..54,7 %

Centern alt
Centerpartiet……………………16,00 %…….20,3 %
Socialdemokraterna……………10,41 %…….15,6 %
Lidingöpartiet………………….. 12,73 %…….12,3 %
Miljöpartiet………………………..6,77 %……..9,5 %

Vänstern………………………….2,08 %……..9,6 %
alt Vänsterpartiet
Totalt oppositionen + V……………………….45,3 %

Det riksdagsparti som saknas i sammanställningen d v s SD hade i kommunalvalet 1,47% (175 färre röster än V).

Lillemor 2013-03-05 12:55

Förstår inte varför vänsterpartiet med ett handfull medlemmar får så mycket uppmärksamhet i media. I Danderyd finns de heller inte representerade och där ser man inte röken av dem. Jag tror Lidingö har tydligt markerat att man inte vill ha med VP att göra.
Spelar inger roll vad de säger.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google