Väder Lidingö

Lidingö tisdag 24 november 2020 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Jennie Lindahl 9 okt 08:17 om Finns det endast 57 hjärtstartare på Lidingö?

"Vi skjuter på beslutet"

onsdag 23 september 2015 11:16

Den alltmer intensiva debatten om de framtida kommunikationerna till Lidingö, som kan avläsas på Lidingösidan, har fått Lidingös politiska majoritet att senarelägga upphandlingen av en entreprenör för Lilla Lidingöbron. Meningen var att upphandlingen skulle starta i oktober, nu skjuts den fram "till årsskiftet".

Det var Lidingösidans avslöjande den 4 september att staden hade fortlöpande kontakt med "Sverigeförhandligen" som startade debatten.

Lidingö stad nämnde i sitt svar de båda möjligheterna "Lidingöbanan genom centrum" och "tunnelbana till Lidingö" som diskussionspunkter. I gengäld skulle Lidingö då bygga fler bostäder, upp till 3000 fram till år 2035, än tidigare planerat.

I en kommentar till dagens debattartikel "Pausa upphandlingen av Lilla Lidingöbron" skriver de fyra kommunalråden Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M), Birgitta Sköld (LP), Carl-Johan Schiller (KD) och Hans Barje (M) att "vi kommer därför att skjuta på beslutet om bron tills årsskiftet då vi vet mer om Sverigeförhandlingen och dess påverkan på Lidingö".

Dela "Vi skjuter på beslutet"

Kommentarer

Amelie Tarschys Ingre (FP) 2015-09-24 10:12

Det är bra att beslutet om bron nu skjuts fram. Det är viktigt att en ny bro även fungerar för framtiden. Därför föreslår folkpartiet en dubbeldäckad bro, en bro med bättre funktion i nutid som är flexibel för framtida förändring, till rimliga kostnader. Folkpartiet kommer att förelå att detta broalternativ snabbutreds innan slutligt beslut tas om vilket typ av bro som ska byggas.

Kararina Palmstierna, samordningsansvarig för Lidingö Näringslliv 2015-09-23 20:07

Tack för en bra debatt och ett bra beslut! Ser fram emot en fortsatt god dialog för den optimala lösningen för Lidingös framtida kommunikationer.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google