Väder Lidingö

Lidingö tisdag 20 april 2021 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

1-1 mot Dalhem på Vallen

söndag 10 september 2017 16:34

TRE BORTAMATCHER KVAR. Igår spelade IFK:s damer den sista hemmamatchen i årets seriespel och 1-1 (1-0) får nog anses rättvist även om ledningen höll ända in i slutkvarten för Lidingö.

Elena Öhman tar hand om en boll framför en Dalhem-forward. I bakgrunden Nora Boghammar. Foto: Clara LedinElena Öhman tar hand om en boll framför en Dalhem-forward. I bakgrunden Nora Boghammar. Foto: Clara Ledin

Efter ett första skott på mål från gästerna så fick Lidingö ett litet övertag i matchen och i nionde minuten kommer Hanna Stokki fri, efter en lite turlig framspelning av Sara Tessem. Och målet sitter där, kyligt.

Efter det så är halvleken chansmässigt jämn, med ett spelövertag för hemmalaget som har bra fart på boll och fötter. Men många inspel hamnar hos målvakten. Dalhem prövar på några skott på mål, men ingen riktigt vass chans vaskas fram. Plus till Lidingö och ledningen i halvlek.

I andra halvlek höjer sig Dalhem, men ett bra jobb över hela banan från Lidingös spelare gör att det inte skapas så mycket. Erica Gustafson och Noelle Larsson bidrar med ett riktigt bra huvudspel och det gör att Lidingö kan vinna en hel del dueller mitt på plan. Elena Öhman kliver upp och bryter och Nora Boghammar, som fått hoppa in som mittback bredvid Elena, avvärjer ett par försök till frilägen för Dalhem.

En debutant i A-laget får vi se när Lovisa Bergvall kommer in på mitten i den 62:a minuten, och hon gör ett bra jobb. Fyra spelare födda -02 finns med i truppen; Hanna, Noelle, Lovisa och Ebba Malmström.

I den 76:e minuten kommer så Dalhems kvittering, lite olyckligt då de får tag på en boll på mitten och med ett välriktat skott gör mål.

Lidingö försöker lyfta på forward och några frisparkar, en hörna och ett skott på mål noteras. Men sista chansen i matchen får Dalhem. En frispark mitt på Lidingös planhalva blir räddas snyggt av Issa (Isabell Pettersson), inte långt från krysset. Hörna till Dalhem, då domaren blåser av matchen men en minut tillägg.

Alla spelare förtjänar beröm för arbetsinsatsen idag. Kul också att se att Erica, Noelle, med flera spelade så fysiskt mot ett äldre och tyngre motstånd. Issa i målet gjorde också en felfri insats, och stod för många bra uppspel med fötterna. Att Heléne Palm och Elena Öhmangår tufft in i närkamper och gärna kliver upp och bryter är vi vana med i backlinje, men idag fick också Ida Sundström, som spelade vänsterback, mycket att göra och det gjorde hon bra. Nora som spelade mittback för första gången i A- laget höll bra koll på ytan vid Elena och spelade lugnt. Skönt också att Hannas målhunger finns där, efter utflykten till Norge och landskamperna där.

Som sagt, alla spelare gjorde bra ifrån sig idag och nu ser vi med spänning fram emot de tre sista matcherna för säsongen i serien, som alla är på bortaplan. Det krävs att vi fortsätter jobba som ett lag, och visar vilja som idag.

Text: Björn Jansson

IFK Lidingös herrar mötte igår, på bortaplan, BKV Norrtälje. Den matchen slutade med förlust för IFK. Norrtälje vann med 1-0 (0-0).

Dela 1-1 mot Dalhem på Vallen

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google