Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

13 ett olyckstal för Vikings mot Sudret

söndag 21 januari 2018 00:46

ISHOCKEY. Jag väntade en stund - med flit - att skriva om lördagens hemmamatch mot Sudret, för direkt efteråt var jag så besviken, att det bara blev en poäng istället för de välförtjänta tre, när 3-0 blev 3-4 efter s.k. sudden death (1-0, 1-0, 1-3, 0-1), skott 27-28. Det skriver Lasse Kinch om en match som fick ett snabbt och oönskat slut i Childhoodhallen.

Alla siffror pekar på en jämn match, och det var den totalt sett, men Lidingö dominerade öppningen av både första och andra perioden. Den tredje var jämn.

Totalt var det en av de bästa matcherna som Lidingö gjort denna säsong. De pressade ändå serieledarna i drygt tre perioder!

Som så ofta var det utvisningar som avgjorde matchen. I och med att Sudret fick 1-3 (47:14) fick de hugg på hemmalaget. Ett mål som kom i PP liksom segermålet (61:45)!

Klart också att när det bara tar 13 sekunder mellan 2-3 och 3-3 är det moraliskt nedsättande. 3-3 målet såg dessutom lite ”onödigt” ut. Hur kunde sudretspelaren få bli så fri?

Lidingö tog ledningen i matchen i power play efter 2:42 när Gustav Philipsson rakade in en retur på skott av Elliot Almqvist. (ass också Henrik Grönlund).

2-0 (36:42) var ett skott av Henrik Moricz, som Sudrets målvakt var skymd på. Ass Gustav Philipsson. Grattis Henrik till premiärmålet i Lidingö.

3-0 (44:43) tillkom i spel 4 mot 4 när Fredrik Klasenius sköt ett bra skott där Gustav Dahlstedt och Bengan Hjalmarsson stod för förarbetet.

13 minuter kvar och 3-0 då ”bör” man vinna matchen. Men 13 sekunder mellan 2-3 och 3-3 avgjorde. Visst är 13 ett olyckstal? Det tycker inte Sudret!

Många i Lidingö var mycket bra. Gustav Pielbusch i målet gjorde många bra räddningar. Stabilt backspel (oftast). Gustav Philipsson 1+1 och bra jobb. Karl Versteegh har verkligen gått framåt. Jocke Lundh är som vanligt så klok (utom sista utvisningen!). Ja, många var bra!

Imorgon (söndag) kommer Farsta till hallen och den matchen betyder egentligen mer än dagens mot Sudret. Så nu är det bara att bita ihop och tänka på att Lidingö gjorde en bra match och kunnandet finns i laget. Behöver lite tur ibland också!

Det är en stor fördel att tidigt att begå de misstag man kan lära något av!

Text: Lasse Kinch

Dela 13 ett olyckstal för Vikings mot Sudret

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google