Väder Lidingö

Lidingö tisdag 7 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

150 spelare från IFK Lidingö Fotboll till Italien

torsdag 21 februari 2013 00:01

Zoran Lukic leder, tillsammans med IFK Lidingls FK:s sportchef Jocke Rydberg, resan till Italien. Arkivbild

Zoran Lukic leder, tillsammans med IFK Lidingls FK:s sportchef Jocke Rydberg, resan till Italien. Arkivbild

I morgon och på lördag åker sammanlagt 150 spelare och ledare från IFK Lidingö FK:s A-lag, B-lag och förstalagen i pojkar 1997, 1998, 1999 och 2000 till Italien och Rom för en veckas träning och matcher mot Serie A-laget SS Lazio.

Det blir mycket träning på Lazios fina träningsanläggningar men också matcher på hög nivå. A-laget ska möta Lazios ”Primavera”, som är laget närmast A-laget och pojklagen ska möta sina respektive motsvarigheter hos Lazio.

IFK Lidingö Fotboll, som är en av Sveriges största fotbollsklubbar till antalet spelare, gör denna jättesatsning under sportlovet som ett led i klubbens arbete att skapa världens bästa talangfabrik.

– Syftet med det gemensamma lägret är att få ihop vår satsning på att utbilda framtida elitspelare. Det handlar även om att skapa klubbkänsla, att de yngre ska få förebilder och att spela massor av bra fotboll, säger Jocke Rydberg, som är Sportchef för IFK Lidingö FK:s herr- och pojkverksamhet samt tränare för A-laget tillsammans med välkände Zoran Lukic.

Zoran Lukic är gammal vän med Lazios A-lagstränare Vladimir Petkovic, men denna möjlighet till Laziolägret har kommit till mycket tack vare Claudio Crevatin som är Lazios representant i Sverige. Resan är redan uppmärksammad av Lidingösidan, se artikel 21 januari, av Dagens Nyheter men även italienska medier har plockat upp nyheten däribland ansedda Corriere dello Sport samt Il Faro.

– Det gemensamma lägret i Italien är ett pilotprojekt och är tänkt att bli en tradition. Det blir så mycket bättre om alla våra förstalag kan samarbeta och dra nytta av varandras kompetenser, säger Jocke Rydberg. Lazio är tuffa motståndare för samtliga våra lag men vi är också skickliga. Flera av våra lag håller stockholmsk toppklass och det räcker ganska långt.

Pressmeddelande

Claudio Crevatin, SS Lazios representant i Sverige och f.d. lokalpolitiker på Lidingö. Arkivbild

Claudio Crevatin, SS Lazios representant i Sverige och f.d. lokalpolitiker på Lidingö. Arkivbild

Dela 150 spelare från IFK Lidingö Fotboll till Italien

Kommentarer

Ida / damlagsspelare 2013-02-28 17:08

Bra fråga Lena! Inget liknande har erbjudits. De åren jag spelat i damlaget har vi haft träningsläger på Bosön. Robert, det handlar inte nödvändigtvis om att åka till Italien. Det är principen som är frustrerarnde. Varför kan inte vi bli erbjudna att åka till Tyskland? Där damfotbollsintresset är större (eftersom det var det du menade med att Italien inte har mycket att erbjuda i damfotbollsväg.) Inga erbjudanden eller ens en fråga från klubben om viljan finns att ha träningsläger bortanför Lidingöbron.

När ska en och samma klubb kunna ta lika stort ansvar för både dam- och herrlagsverksamheten? IFK Lidingö FK har uppenbarligen inte lyckas. Inte för att glömma så spelar damlaget i högre serie och har ändå långt ifrån samma möjligheter och förmåner som klubbens herrlag.

Robert 2013-02-23 19:54

Lena, vet att jag utmanar ödet ordentligt nu då det sannolikt är långt ifrån PK att fråga sig vad svenska flick- och damlag har att lära i Italien och det förmodligen görs till en genusfråga direkt.

Med en sådan här resa lär pojkarna/herrarna troligen få stånga sina pannor blodiga mot ett övermäktigt motstånd och därigenom dra nyttiga erfarenheter samt förhoppningsvis utvecklas fotbollsmässigt.

Om intresset för damfotboll är lågt i Sverige är det i Italien i det närmaste obefintligt. Därav följer att Italien vare sig på klubbnivå eller som landslag på damsidan, till skillnad mot vad som gäller för herrarna, har mycket att lära svenska fotbollsflickor eller damer. Man kan alltså med fog fråga sig hur pass utvecklande ett läger med träningsmatcher mot svagt italienskt motstånd skulle vara för våra flickor/damer.

Ett läger i Norge eller Danmark, med betydligt mer utvecklade och starka traditioner inom damfotbollen, torde vara av större värde för öns flick- och damlag. Kanske inte lika mysigt som att hamna i Rom men det är väl inte det som det handlar om?

Ska man inom damfotbollen bege sig utanför Skandinavien till utvecklande miljöer handlar det väl närmast om träna och mäta sina krafter mot flick- och damlag i USA eller Kina såsom varande toppnationer inom damfotbollen? Knappast mot italienska flick- och damlag.

Lena 2013-02-23 17:06

När åker damerna/flicklagen?

Anna 2013-02-23 03:02

Gör man något liknande för damerna/tjejerna undrar man?

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google