Väder Lidingö

Lidingö torsdag 24 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

"2015 var ett fantastiskt år"

lördag 19 december 2015 14:13

"2015 har varit ett fantastiskt år för IFK Lidingö Fotboll. Vi är fler i verksamheten än någonsin tidigare, vi har höjt kvalitén på fotbollsutbildningen för alla i klubben och dessutom har vi upplevt ett rekordår vad gäller idrottsliga framgångar". Det säger PG Nilsson, som är ordförande IFK Lidingö FK, i sin julhälsning till klubbens medlemmar.

PG Nilsson, IFK Lidingö FK:s ordförande är mycket nöjd med 2015. ArkivbildPG Nilsson, IFK Lidingö FK:s ordförande är mycket nöjd med 2015. Arkivbild

Under året har klubben fått fram tre nya konstgräsplaner i Bodal, Stockby och planen vid golfbanan. Därmed kan fler medlemmar få attraktivare träningstider, för bristen på planer och tider är klubbens trånga sektor. Vallen har, som Lidingösidans läsare noterat, fått uppvärmd plan för sitt konstgräs. Det gamla gräset ska under 2016 läggas ut på nya ytor på ön så tre nya konstgräsplaner skapas.

Ungdomar mellan 9 och 12 år har under året kunnat vara med i extra åldersgruppsträningar med externa tränare. Från 2016 ingår denna träning i avgiften vilket ger ännu fler möjlighet till riktigt bra fotbollsutbildning.

"Fotbollsintresset på Lidingö fortsätter att växa och under 2015 har vi haft cirka 3 000 aktiva spelare, vilket är rekord och gör oss till Sveriges tredje största klubb. Vi förväntar oss en fortsatt anstormning av fotbollsugna barn och ungdomar och rustar för det. Totalt har vi haft nästan 180 serieplatser i Stockholms barn- och ungdomsserier under 2015, vilket också är rekord" skriver PG Nilsson.

Under 2015 vann P99-laget Ligacupen, vilket motsvarar Svenska Cupen för seniorlag. Detta har inneburit att både 99-orna och 00-orna är inbjudna till Ligacupen kommande säsong. P99-laget tog också brons i Gothia Cup, i hård internationell konkurrens. Dessutom tog flera lag hem Sanktan och otaliga cupvinster. Flera tjejlag har haft stora framgångar under säsongen. Klubbens målmedvetna satsning på tjejer har resulterat ibetydligt fler spelande tjejer.

Herrarnas A-lag lyckades ta sig upp till division III efter en stark säsong. Damernas A-lag lyckades bättre än väntat i division II och flera unga tjejer har spelat in sig i truppen under säsongen.

Under hösten har 34 ungdomar i åldrarna 15-19 genomgått utbildningen "Unga Ledare". Därmed kan kvalitén höjas på klubbens läger och på Fotbollsfritids. De unga ledarna ska också delvis avlasta föräldratränarna.

Dela "2015 var ett fantastiskt år"

Kommentarer

Hans Barje 2015-12-20 23:17

IFK Lidingö Fotboll visar tydligt att ett seriöst och långsiktigt arbete med Lidingös barn och ungdomar. Resulterar i både bredd och spets. Spännande att följa ert verksamhet 2016.

Hans Barje (M)

Carl-Johan schiller 2015-12-20 00:25

Det är verkligen roligt att det går bra för IFK Lidingö fotboll!

Tack för allt ni gör för Lidingös ungdomar och för ett gott samarbete gällande att få till de nya konstgräsplanerna.

Carl-Johan Schiller (Kd)
Ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google