Väder Lidingö

Lidingö torsdag 4 mars 2021 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Agnes Knochenhauer från Lidingö tog EM-silver

onsdag 30 november 2016 21:03

CURLING. I helgen avgjordes EM i curling i skotska Glasgow. Herrarnas "Lag Edin" tog sitt tredje raka EM- guld efter 6-5 mot Norge i finalen, och damernas "Lag Hasselborg" tog silver. En av de tävlande damerna är lidingöbon Agnes Knochenhauer.

Agnes Knochenhauer. Foto: © WCFAgnes Knochenhauer. Foto: © WCF

- Detta är vårt första mästerskap som lag och vi är otroligt stolta över att vi tog medalj och sättet vi genomförde turneringen på. Väl i finalen ville vi givetvis avsluta med att stå högst upp på pallen och vi tycker också att vi var det bästa laget på planen, säger Agnes Knochenhauer. Vi hade en bra chans att avgöra matchen i sista omgången men lyckades tyvärr inte och fick därför nöja oss med ett silver. Läs mer om Lag Hasselborg på denna länk.

- Silvret kommer nog att kännas bättre om ett tag och just nu är vi hungrigare än någonsin att göra ännu bättre resultat framöver. Det vinnande ryska laget gjorde en riktigt bra insats och är absolut några att räkna med på världsscenen framöver.

Agnes Knochenhauer har spelat curling sedan 1999. Tyvärr finns ingen curlinghall på Lidingö så hon tränar i Danderyd och Sundbyberg, där de två curlinghallarna i Stockholmsområdet finns.

- Våren 2015 startade jag och mina tre lagkompisar vår satsning mot OS 2018 i Pyeongchang i Sydkorea. Två av oss från ett lag i Sundbybergs curlingklubb och de andra två från Granit curlingklubb i Gävle. Vi tyckte själva att vi fyra var rätt individer för att ta oss an uppgiften och valde därför att lämna våra gamla lag. Första säsongen var vi inte med i landslagstruppen och kunde därmed inte tävla om att få representera Sverige på EM och VM förra säsongen. Det mål vi hade då var att göra en bra världscup och att ta oss in i landslagstruppen, vilket vi lyckades med.

- Vi kvalificerade oss till EM genom att samla poäng på världscupen och vara det bästa svenska laget vid uttagningen den 20 oktober. Detsamma gäller för uttagning till VM den 20:e februari nästa år, som vi nu har siktet inställt mot. I detta nu är vi det lag som ligger bäst till för att få åka på VM i Peking i mars och det är svårt för något annat lag att komma i kapp, men vi tar inte ut något i förskott, säger Agnes Knochenhauer.

Agnes Knochenhauers nuvarande meritlista:
JVM-guld 2010
EM-guld 2010
EM-brons 2012
VM-silver 2013
EM-guld 2013
OS-silver 2014
EM-silver 2016

Privat har hon bott med sin sambo Peter och dottern Tilda på Lidingö sedan 2013.

Dela Agnes Knochenhauer från Lidingö tog EM-silver

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google