Väder Lidingö

Lidingö lördag 4 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Amerikanska fotbollen på Lidingö får "Årets ängel"

torsdag 10 maj 2012 22:26

Amerikansk fotboll. Bild från det traditionella mötet i december i Gångsätrahallen mellan öns två gymnasier. Arkivbild

Amerikansk fotboll. Bild från det traditionella mötet i december i Gångsätrahallen mellan öns två gymnasier. Arkivbild

Årets Ängel 2012 – Lidingö stads utmärkelse inom kultur, idrott och hälsa – tilldelas den amerikanska fotbollen på Lidingö. Priset delas ut under nationaldagsfirandet på Millesgården den 6 juni.

– Genom gymnasieskolornas traditionella matcher i amerikansk fotboll har det växt fram en ungdomskultur som skapar en fantastisk stämning, kreativitet och sammanhållning, inte bara mellan spelarna, utan även inom matchorganisationen, cheerleading-grupperna, supportergruppen och övriga elever på skolorna, säger John Svensson, Lidingö stads kulturchef.

Juryns motivering:
Amerikansk fotboll på Lidingö är en genuin ungdomsverksamhet med stor bredd, som drivs av och för unga. Tack vare den amerikanska fotbollsverksamheten har många ungdomar hittat eller återupptäckt vägar in i idrott och engagemang. Den amerikanska fotbollen engagerar också många flickor och ger unga möjlighet att prova på rollen som ledare och coach.

Om Årets ängel
Årets Ängel delades ut första gången under kulturnatten 2011. Priset gick då till IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb. Syftet med utmärkelsen är att uppmuntra, belöna och stimulera en förening, grupp, ideell verksamhet eller person på Lidingö som ett bevis på ”särskilt förtjänstfulla insatser inom kultur, idrott eller hälsa”.

Amerikansk fotboll på Lidingö
Amerikanska fotbollen på Lidingö utgörs av Lidingö amerikanska fotbollsförening (LAFF), huvudsektion, Lidingö Saints dam- och ungdomslag (U17), Hersby Hooligans och Gångsätra Killers, Gångsätra cheerleading och Hersby cheerleading samt supporterföreningen TIFO (samarbetspartner i skolmatcharrangemang).

Pressmeddelande från Lidingö stad

Dela Amerikanska fotbollen på Lidingö får "Årets ängel"

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google