Väder Lidingö

Lidingö lördag 6 mars 2021 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Andreas Otterling byter till IFK Lidingö Friidrott

fredag 2 december 2016 20:36

SIKTAR PÅ OS 2020. Längdhopparen Andreas Otterling byter klubbadress till IFK Lidingö Friidrott. Andreas, som hittills tävlat för KFUM Örebro men sedan fyra år bor på Lidingö, tar nu det steget fullt ut. Övergången sker genom s.k. karensövergång vilket betyder att han kan börja tävla för IFK Lidingö om en månad. Men det dröjer till utomhussäsongen innan han sätter på sig tävlingsskorna efter operationen han tvingades göra i våras. Träningen är i full gång och återhämtningen går mycket bra.

Andreas Otterling tränar på Bosön och hans tränare Leif Robertson övervakar. ArkivbildAndreas Otterling tränar på Bosön och hans tränare Leif Robertson övervakar. Arkivbild Andreas Otterling med beviset. Foto: IFK Lidingö FriidrottAndreas Otterling med beviset. Foto: IFK Lidingö Friidrott

Så här säger Andreas om klubbytet:
- Jag byter klubb som ett naturligt steg då jag bor och tränar på Lidingö. IFK Lidingö har en väldigt bra och fungerande organisation för oss aktiva och sammanhållningen är bra. Mitt långsiktiga mål är OS i Tokyo 2020 och jag kommer göra allt för att det ska gå så bra som möjligt där. Samarbetet med IFK Lidingö och min tränare Leif Robertson kommer ge exakt de förutsättningar som krävs för att nå OS och prestera bra i Tokyo - och många andra resultat på vägen.

Andreas är en stabil 8-metershoppare. Snittnivån har successivt förbättrats genom åren. Hans personbästa är 8.12 (8.13 i medvind). Resultatnivån gör att han är bland de 5-6 bästa i Europa. Och bronsmedaljen från inomhus-EM 2015 i Prag är ju ett bevis på detta.

Tränaren Leif Robertson är glad:
- Det känns skönt att ännu en av mina aktiva är samlade i min egen klubb.

Klubbens ordförande Jesper Arkinger säger:
- Jag välkomnar Andreas till vår klubb. Vi vill vara en klubb med bred förankring på Lidingö för alla som vill ägna sig åt friidrott, från ungdomen, genom tonåren och till svensk och internationell elitnivå. Andreas kommer att bli en förebild bland klubbens elitaktiva.

Dela Andreas Otterling byter till IFK Lidingö Friidrott

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google