Väder Lidingö

Lidingö torsdag 20 februari 2020 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Annika Billstam lämnar IFK Lidingö SOK

lördag 21 januari 2012 10:54

Annika Billstam lämnar IFK Lidingö SOK. Arkivbild.

Annika Billstam lämnar IFK Lidingö SOK. Arkivbild.

Världsmästaren i orientering 2011 Annika Billstam lämnar IFK Lidingö SOK och flyttar tillbaka till Uppsala och OK Linné. I fjol tog hon VM-guld på långdistans i Frankrike, något som nu tydligt inspirerat många unga orienterare att söka sig till just IFK Lidingö SOK.

Annika Billstam tävlade för Linné OK mellan 2002 och 2007. Nu återvänder hon som det stora namnet.
– Jag är född i Uppsala för 35 år sedan och har bott här i halva mitt liv, så det är inget konstigt att jag är tillbaka i Linné. För mig känns det som att komma hem. Jag har utvecklats mycket under de senaste åren i Lidingö, säger hon till unt.se.

En del av förklaringen till att hon återvänder till Uppsala är att hon i viss omfattning också får möjlighet till jobb inom sin utbildning – landskapsarkitekt.

I ett brev till alla klubbkamrater i IFK Lidingö skriver hon: – Ett tillfälle har varit starkare känslomässigt än något annat. Jag kommer aldrig att glömma den dag vi som lag vann tiomila. Vi hade förberett oss och den dagen var vår, något som lätt kunde ses som svårt, blev plötsligt så enkelt för oss. När jag tänker tillbaka till den dagen, när vi tillsammans sprang på upploppet, så ryser jag fortfarande. Jag kommer alltid ha en del av IFK Lidingö SOK kvar i mig.

Från IFK Lidingö SOK:s sida önskar man Annika ett stort “Lycka till”:
– Vi är också väldigt glada för den tid Annika varit med oss, för alla stora framgångar hon haft inom orienteringssporten och inte minst skapat för klubben.

Annika Billstams insatser har betytt att flera unga nytillskott inom orienteringssporten nu sökt sig till Lidingö. Under de senaste två månaderna har inte mindre än nio välmeriterade löpare kommit till klubben. Även om världsmästaren flyttat “hem” kommer IFK Lidingö SOK alltid att vara “Sveriges roligaste orienteringsklubb”, som devisen lyder på klubbens webbsida.

IFK Lidingö Orientering, 10-milavinnare i maj 2010. Elisabeth Hansson, Malin Sand, Annica Gustafsson, Signe Söes och Annika Billstam.

IFK Lidingö Orientering, 10-milavinnare i maj 2010. Elisabeth Hansson, Malin Sand, Annica Gustafsson, Signe Söes och Annika Billstam.

Dela Annika Billstam lämnar IFK Lidingö SOK

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google