Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Att förlora mot ett bättre lag är ingen skam, men...

lördag 11 februari 2017 15:30

ISHOCKEY. Det blev en klar förlust vid gårdagens match i Segeltorpshallen mot Segeltorp 3-7 (1-3, 1-1, 1-2), skott: 28-48 (hade själv 33 skott på oss). Nu var det det där med, men... Att Segeltorp var det bättre laget denna kväll råder det inget tvivel om, men de hade förmodligen också vunnit utan att få med sig de flesta domsluten. Jag vet, det är inte lätt att vara domare och man måste få göra fel ibland. Men bara ibland!

Av de 11 utvisningar som Lidingö fick vill jag påstå att fem á sex var direkt felaktiga. De mest flagranta var när Stefan Bjurström blev dragen (och fasthållen) i armen, men fick själv två minuter för att ha hållit i motståndarens klubba! Två solklara justa lyftande av motståndarklubbor blev istället två x två utvisningsminuter. Samtidigt som Segeltorp kom undan med ett flertal fasthållningar, hakningar och interference.

Under en 12-minutersperiod i mittperioden hade Lidingö 5 utvisningar varav det bl.a. blev spel 3 mot 5 under mer än 1:30. Det var här matchen förlorades. Detta trots att Segeltorp inte lyckades göra något mål. Det som däremot gick motståndarnas väg, var att Lidingö slet väldigt hårt på nyckelspelarna i detta skede av matchen. Det hämmade sig till slut.

Två riktigt dåliga försvaringripande ledde fram till de två första baklängesmålen. 0-1 (0:30!) och 0-2 (12:55) borde inte få tillkomma på det viset. Här var det dålig markering och möjlighet att slå undan pucken.

Efter dessa mål tog coach Wirén time out, och spelet blev något bättre. 1-2 (17:57) föregicks av ett bra skott av Kapten Kalle, och Jacob Paganderth (9) slog in returen.

Tyvärr kunde Vikingarna inte hålla detta perioden ut. Ett nytt slarv i egen zon resulterade i 1-3 (19:11). Här låg pucken lös i flera sekunder framför lidingömålet utan att någon slog undan trissan!

I spel 4 mot 5 väcktes dock nytt hopp när Henrik Blomqvist höll sig framme sedan Fredrik Klasenius skjutit ett bra skott. Ännu en gång tappade Lidingö mark i slutskedet av perioden 2-4 (38:54), och här syntes att nyckelspelarna var alldeles slut på ork efter allt spel i PK (Penalty Killing).

Tredje perioden blev mest lång dags färd mot natt. 2-5 (45:58) och 3-5 (51:56) som var ännu ett mål i PK. Stefan Bjurström där Sebastian Fuchs fick ass. Det var Lidingös 9:e mål i PK!

3-6 (52:15) var ett snyggt mål i PP (Power Play) och sedan blev det som vanligt d.v.s. mål i slutet av perioden 3-7 (59:02) Gustaf Ericson i målet gjorde många väldigt bra räddningar, men hade alldeles för dålig hjälp av sina utespelare. Gustaf var lagets klart bäste spelare!

Anmärkningsvärt var att vår första kedja bara sköt två skott på mål i hela matchen, och båda i sista perioden! En eloge också till Fredrik Klasenius som sin vana trogen slet och dessutom vann tekningarna med 19/9!

På tisdag är det dags igen då mot Iron i Childhoodhallen. Kan vi då få med Marcus von Sydow, Bill Norman, Bengan Hjalmarsson och Oscar Åkerlund, så tror jag Lidingö vinner!

Det högsta är ej att aldrig falla utan att resa sig efter varje fall.

Text: Lasse Kinch

Dela Att förlora mot ett bättre lag är ingen skam, men...

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google