Väder Lidingö

Lidingö tisdag 31 januari 2023 v. 05

Senaste kommentaren - Se fler

Bara en poäng mot Farsta, men den kan vara viktig

söndag 4 februari 2018 23:15

ISHOCKEY. Det blev ingen klang och jubelföreställning mot Foc Farsta som idag vann på straffar, för andra gången denna säsong i Childhoodhallen, mot Lidingö Vikings. 3-4 (2-2, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1), skott 29-39. Det skriver en besviken Lasse Kinch.

Sett ur spelfördelning så var Farsta det bättre laget, men det var nära att Lidingö vann matchen. Ett friläge - i sista perioden - ett par minuter från slutet tog på farstamålvaktens klubbskaft! Farsta var det mer spelförande laget under största delen av matchen och var också före i målprotokollet och tog ledningen efter 7:07.

Marcus von Sydow kvitterade med hjälp av Patric Thomasson. ”Mackan” kom fint in i zon och sköt i krysset in kvitteringen. Farsta tog ånyo ledningen efter 16:22 då i PP efter att Lidingö åkt på en onödig utvisning – 6 utespelare! ”Mackan” var också inblandad i 2-2 målet (19:15) genom att skjuta ett skott som gav en retur som Carl Versteegh slog i mål (ass också till Kalle Kinch).

En dubbelutvisning i mitten av andra perioden gav Farsta en ypperlig möjlighet att återta ledningen. Den chansen utnyttjade man efter 30:44.

3-3 (34:18) gjorde Gustav Dahlstedt som i fritt läge pricksköt i mål. Gurra som fick pucken från Marcus von Sydow (hans tredje poäng i matchen) och Jacob Paganderth. Gustav är verkligen en målskytt av rang.

Resten av matchen blev mållös, men med Farsta som det spelförande laget. Fast Lidingö skapade också några bra möjligheter. Farstas specielle straffspecialist William Otter var sedan den ende som satte en straff, och avgjorde därmed matchen.

Situationen i tabellen blev ännu mer oviss, men poängen idag kan visa sig väldigt viktig i slutändan. Sudret är ju i klar tabelltät, men bakom är kampen jämn mellan fyra lag.

Mariehamn och Lidingö har 29 respektive 27 poäng på 15 matcher. SAIP och Farsta 26 men spelat 16 matcher. Ett av lagen missar slutspelet. Kanske två, för fjärdeplacerade laget kommer ju att få spela kval till kvalserien mot segrarna i Fortsättningsserien.

Ett bekymmer i Lidingö är att skador och sjukdomar ställer till problem, och det är bara att hoppas att några är tillbaka på tisdag, då ny sexpoängsmatch äger rum i Childhoodhallen, när SPAIF kommer på besök. Matchstart klockan 19:30.


Misslyckande är möjligheten är att börja om på nytt på ett mer intelligent sätt.

Text: Lasse Kinch

Dela Bara en poäng mot Farsta, men den kan vara viktig

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google