Väder Lidingö

Lidingö tisdag 5 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Det kom bara ett anbud

torsdag 22 februari 2018 20:57

LIDINGÖVALLEN. Den planerade upprustningen och utbyggnaden av Lidingövallen skjuts fram. När anbudstiden gick ut förra veckan hade bara ett anbud kommit in – och det var betydligt högre än budgeterat.

Vallen behöver bl.a. få en löparbana som är 400 meter lång och en fullstor fotbollsplan för 11-mannalag. Dessutom planeras för en ny läktare och nytt måltorn. De fyra föreningar som främst använder Vallen, IFK Lidingö Friidrott, IFK Lidingö Fotboll, Lidingöloppet och Lidingö Tennisklubb, informerades i morse om att staden nu väljer att göra en ny upphandling.

- Lidingövallen kommer att rustas upp, det är vi helt överens om, men vi skjuter fram byggstarten ett tag. Vi måste använda skattepengarna på ett ansvarsfullt sätt och därför väljer vi att göra om anbudsförfarandet för att hitta en lösning som är ekonomiskt försvarbar, säger Carl-Johan Schiller, kommunalråd (KD) och ordförande för kultur- och fritidsnämnden i ett uttalande.

I och med att byggstarten skjuts upp kan Lidingöloppets aktiviteter på Vallen genomföras som vanligt under sommaren och hösten. Även de andra föreningarna kan fortsätta att använda Vallen under säsongen.

- Vi hade naturligtvis önskat att ombyggnaden kommit igång nu, men är glada om staden hittar en lösning i oktober. Vi litar på att kommunen ordnar detta på bästa sätt, säger Lars Svärdling, IFK Lidingö Friidrotts klubbchef.

"Att få in höga anbud och fördyringar i samband med byggen och upprustningar av idrottsanläggningar är något som inte bara Lidingö råkar ut för. Bygg- och anläggningsmarknaden är överhettad i Stockholmsområdet och entreprenörerna fullbelagda i närtid. Det bidrar till få och höga anbud". Det skriver Lidingö stad på sin hemsida.

Dela Det kom bara ett anbud

Kommentarer

paul matell 2018-02-23 09:44

Om bara ett anbud kommer in kan det bero på:
1. Undermålig uppdragsbeskrivning
2. Oskäliga kontraktsvillkor
3. För kort anbudstid
4. Dålig annonsering

Att skylla på överhettad marknad tyder på att beställaren inte har koll på läget. Om det beror på tjänstemän eller politiken kanske någon av de inblandade kan förklara

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google