Väder Lidingö

Lidingö fredag 10 april 2020 v. 15

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Börja träna för att ro hem segern i mars

tisdag 4 februari 2014 14:27

Så här ser det inte ut i Hersbyhallen, där finns inget vatten. Bilden är tagen på Hustegafjärden.

Så här ser det inte ut i Hersbyhallen, där finns inget vatten. Bilden är tagen på Hustegafjärden.

Roddmaskinsmästerskapen. Lördag den 8 mars är det dags för Lidingö att ta hand om Svearodden, Stockholms Roddmaskins Mästerskap, som årligen arrangeras av Stockholm & Svealands roddistrikt. Mästerskapen äger rum i Hersbyhallen och första start sker klockan 10.00. Sedan är det rodd hela dagen, men inget vatten att plaska i.

Tävlingen är öppen för alla. Det finns särskilda lopp för master och motionärer liksom för gymnasieelever. Tävlingen genomförs på den senaste modellen av Concept-2-roddmaskiner. I varje lopp finns plats för åtta roddmaskinerna, som är kopplade till en dator. Alla maskiners framfart i ett lopp visas på storbildsskärm.

För alla som vill delta är det bra att börja träna nu. Stockholm & Svealands roddistrikt önskar att fler “icke roddare” upptäcker denna tävlingsform. För den som motionerar någorlunda regelbundet är denna tävling värd att prova. Och för den som tränar för triathlon, cykel eller löpartävling är detta ett perfekt komplement till övrig träning, skriver roddistrikten.

Sista anmälningsdag är den 28 februari. Läs mer på denna länk.

Dela Börja träna för att ro hem segern i mars

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google