Väder Lidingö

Lidingö lördag 4 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Bottennapp igår för IFK:s herrar på Stockholms Stadion

tisdag 4 september 2012 22:00

IFK Lidingös herrar förlorade gårdagens bortaderby mot Värtans IK på Stockholms Stadion. Värtan startade bäst och hade 2-0 efter 20 minuter spelade, vilket också blev slutresultatet. Lidingö hämtade sig aldrig från chockstarten och Värtan tog tre välbehövliga poäng i kampen för överlevnad.

Det blev en svajig inledning från bortalaget Lidingös sida. Värtan kom ut starkt och var det bättre laget de första minuterna av halvleken. Ett något slarvigt IFK fick inte tag i bollen och Värtan kunde i matchen 15:e minut ta ledningen. Fredrik Svedberg, Värtans skyttekung i fjol, tog hand om frisparken som var tilldelad på vänstersidan av straffområdet. Trots dåligt läge lyckades Fredrik skruva in bollen i mål, ett skott som Per Fahlman i IFK:s mål kanske skulle ha tagit.

Minuten efter var Lidingö nära en kvittering. Srdjan hittade, med ett tidigt och lågt slaget inlägg, Nestor Morales som dundrade bollen i stolpen. En otur kommer sällan ensam och minuterna efter Nestors kanonchans utökade hemmalaget till 2-0 genom Tobias Bergwall. Målet kom till genom slarv från IFK:s mittfält. Tobias snodde åt sig bollen på mittplan och kunde ostört driva boll och ställa in siktet i Pers högra hörn till 2-0.

Det som Tonton inför matchen pratade om, se Lidingösidan 3 september, vara vakna första 30 minuterna och inte släppa till något, såg man inte skymten av från läktarplats. I och med den dåliga starten fick Lidingö spela i motvind och hade det svårt med Värtans kompakta defensiv. Anfallsspelet var stillastående och det tidigare snabba och effektiva passningsspelet gick inte att känna igen.
IFK försökte få till en reducering före halvtid men det var Värtan som var närmast ett mål till, men Per Fahlman fick revanschera sig efter det snöpliga 1-0-målet och gjorde ett par svettiga räddningar som höll kvar bortalaget i matchen.

Lidingös tränarstab valde inför andra halvlek att förändra i laget och bytte in Emil Gustafsson och Daniel Nowik. Bytet fick ingen omedelbar effekt då Lidingö fortfarande ägde boll men hade fortsatta problem i sista tredjedelen. Samtidigt som IFK tryckte på för en reducering, hotade Värtan med farliga omställningar och Per fick vid flertal tillfällen visa vilken kvalificerad målvakt han är.

Värtan kontrollerade tillställningen och höll ut till domaren blåste i pipan. Matchen slutade 2-0 till hemmalaget som därmed fick lite andrum i botten av tabellen. För IFK däremot var dagens match en plump i protokollet. I och med förlusten ligger man nu två poäng efter nya serieledarna Vallentuna.

Oliver Ström Bäverlind

Dela Bottennapp igår för IFK:s herrar på Stockholms Stadion

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google