Väder Lidingö

Lidingö lördag 1 april 2023 v. 13

Senaste kommentaren - Se fler

Bra insats, men inga poäng mot Bålsta

fredag 23 mars 2018 09:46

SÄSONGENS SISTA MATCH. Med bara sju seniorer i utespelarkadern och fem J18-spelare kom Lidingö igår till match mot Bålsta HC i Bålsta Ishall. Trots en fin insats av samtliga aktörer blev det förlust för Vingarna med 6-3 (1-1, 3-1, 2-1) skott:43-28 i den sista kvalmatchen till division 2. Lidingös Vikingar kom sist av de fyra lagen i kvalserie östra. Segrade gjorde just Bålsta. Här följer Lasse Kinchs sista matchreferat för säsongen.

Som i så många matcher i detta kvalspel har Lidingö inlett strålande (utom mot SPAIF) och satt i matchen mot Bålsta ordentliga myror i huvudet på hemmalaget.

Bålsta hade mycket att spela för. En poäng var mer eller mindre nödvändig för att behålla platsen i div 2. Men som sagt Vikings spelade snabbt, rappt och vägvinnande i första perioden och tog också ledningen efter 5:28. Kalle Kinch slog en fin passning fram till Gustav Dahlstedt som gick på mål och sköt ett skott som blev en retur på, och då var Patric Thomasson framme och slog in returen. Även 2-0 hängde i luften, men istället kvitterade Bålsta efter 11.04.

Lidingö vann skotten med 13-12, detta trots att Bålsta fick spela fem mot fyra i fyra minuter i streck!

Bröderna von Sydow hade show när Marcus gjorde 2-1 (22:32). Broder Jacob slog den fina crosspassningen och Mackan gjorde en fin inbrytning och lirkade in pucken.

I halva matchen var Lidingö det bättre laget, men med kort om manskap blev det tyngre och tyngre. Fyra backar och två centrar spelade vart annat byte, och klart att det slet hårt på spelarna. 30:53 så blev det 2-2 på en fin styrning och två misstag senare var det 4-2 till Bålsta och matchen i praktiken avgjord. Visst fick matchen lite liv när den ytterst lovande Viktor Fälth satte 3-4 (45:36) i P.P. En spelform som varit bra i kvalserien. Hela 32% av PP-tillfällena har Lidingö gjort mål på!

Några bra chanser att utjämna matchen hade inte Lidingö. 5-3 (52:22) och 6-3 (54:35) var följdriktigt med tanke på att krafterna var borta ur härligt kämpande Vikingar, som decimerades till 11 utespelare när Eliot Almqvist fick utgå p.g.a. skada inför den tredje perioden.

Ska bli väldigt intressant att se vad de unga spelarna kan åstadkomma nästa säsong då de ska spela J18 elit. Jonatan Wilund, Viktor Fälth, Loke Beckman (hade strålande 12/13 i tekningar mot stora starka fullvuxna motståndare), Olof Hart och Jesper Oskarsson var alla strålande!

Vill också ge ett extra plus till Patric Thomasson som idag spelade center och var på isen i cirka 30 minuter och slet verkligen utomordentligt! Jacob von Sydow gjorde väl knappt ett misstag på hela matchen.

Du behöver inget annat erkännande än medvetenheten att du gör ditt bästa!

Text: Lasse Kinch

Dela Bra insats, men inga poäng mot Bålsta

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google