Väder Lidingö

Lidingö måndag 8 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Bra start på 2017 för KFUM Lidingö Basket

lördag 14 januari 2017 23:52

TVÅ MATCHVINSTER. Lidingö baskets herrar U17 fick på lördagen agera "förmatch" till herrlaget igen, och gjorde det med den äran. Match mot Norrort i Hersbyhallen i första omgången efter jul. Frågan innan matchen var om man skulle ta sin 9:e seger och utöka serieledningen. Ingen i publiken blev besviken, mycket stabilt och starkt spel av William Alteryd och Hugo Borg samt bra skytte av bland andra Johannes Martinius Barhydt bidrog till en storseger. U17-killarna satte lite press på herrlaget genom att peta i så mycket som 94 poäng (slutresultat 94-57). Killarna har nästa hemmamatch redan på söndagen 11.45 när man tar emot Alvik.

Lidingös duktiga tre-poängsskytt Kasper Krönlein (nr 8) har både korgen och fyra medspelare att välja på (Lidingös övriga spelare på plan, från vänster Martin Lindström, Felix Magnusson, Viktor Meijer, Tom Göransson). Foto: Stefan AntonssonLidingös duktiga tre-poängsskytt Kasper Krönlein (nr 8) har både korgen och fyra medspelare att välja på (Lidingös övriga spelare på plan, från vänster Martin Lindström, Felix Magnusson, Viktor Meijer, Tom Göransson). Foto: Stefan Antonsson

På lördagseftermiddagen var det sedan dags för herrlaget att ta emot Central hemma i Hersbyhallen. Lidingö som hade 5 raka segrar bakom sig i division 2 Svealand var taggade redan från första spelminuten och Central hade egentligen aldrig en chans. Motståndarna kom med endast en serievinst och trots ettrigt kämpande fanns inget att sätta emot när Lidingö började springa. Starkt lagspel och effektivt försvar av bland andra Jocke Metz och Martin Lindström gjorde att Lidingö kunde ta en 30- poängsledning i halvtid.

Ledningen utökades i andra halvlek, mest jubel i hallen blev det när 2-meters junioren Tom Göransson stänkte i en snygg tre-poängare. Herrlaget klarade pressen och matchen slutade med betryggande seger med 116-56. Coach Benediktsson för dagen iförd stilenlig skjorta och slips kunde lägga sjätte raka segern och andra raka matchen med över hundra poäng till handlingarna. I och med vinsten klättrar Lidingö upp till femte plats i serien.

I nästa match är det dags för revansch mot Fryshuset där det blev en fem-poängsförlust sist lagen möttes. Den 22 januari, klockan 16.30, är det dags att fylla Hersbyhallen igen.

Text: Anna Malmstedt

Dela Bra start på 2017 för KFUM Lidingö Basket

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google